AKTUALIZOVANÉ: V bývalom hoteli Váh zasahovala polícia

AKTUALIZOVANÉ 15. júla o 15.30 h: Desiatky príslušníkov polície zasahovali vo štvrtok 15. júla od skorého rána v Piešťanoch i v Myjave. Podľa svedkov stáli pri bývalom hoteli Váh aj policajné dodávky.

„Na policajnej akcii sa zúčastnili policajti z cudzineckej a poriadkovej polície z Trnavy, Nitry, Bratislavy a Nových Zámkov vrátane pohotovostnej motorizovanej jednotky Trnava a mestskej polície v Piešťanoch,“ oznámila polícia prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Akcia bola zameraná na nelegálny pobyt cudzincov, ktorí sa na Slovensku mali zdržiavať s falošnými dokladmi. Policajti skontrolovali 132 osôb. Falošné doklady malo celkovo 15 osôb. Išlo o 10 Ukrajincov, štyroch Gruzíncov a jedného Srba.

„Jedna osoba bola administratívne vyhostená z územia Slovenska, pričom všetky prípady boli odstúpené do trestného konania, nakoľko ide o podozrenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky,“ uviedla polícia.

Policajti z viacerých útvarov zasahovali v priestoroch bývalého hotela Váh aj pred dvoma rokmi. Koncom júla 2019 sa zamerali na kontrolu oprávnení na prácu a pobyt. Dvoch ľudí zadržali, viacerých vyhostili a uložili aj pokuty za porušenie zákona o pobyte cudzincov.

AKTUÁLNE: ROZSIAHLY POLICAJNÝ ZÁSAH PROTI NELEGÁLNEMU POBYTU CUDZINCOV

V týchto chvíľach zasahujú desiatky policajtov…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, July 14, 2021

Text: Martin Palkovič Foto: Polícia SR