Piešťanskí policajti zastavili vodiča, ktorý nafúkal 3,44 promile

Dopravní policajti z Piešťan obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 48-ročného vodiča, ktorý mal v opitosti spôsobiť dopravnú nehodu.

„Polícia bola v pondelok popoludní privolaná k zrážke dvoch osobných áut na Bratislavskej ulici v meste Piešťany. Vodič na aute Škoda Octavia sa na križovatke pravdepodobne dostatočne nevenoval šoférovaniu a pravou prednou časťou oškrel ľavý zadný bok auta Renault Talisman,“ informovala Zlatica Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Policajná hliadka podrobila oboch vodičov dychovým skúškam. Pozitívny výsledok vyšiel iba vodičovi Škody, ktorý na prvý pokus nafúkal 2,83 promile. Pri opakovanej skúške sa hodnota dokonca ešte zvýšila, a to na 3,44 promile.

„Policajti muža na mieste obmedzili na osobnej slobode. Vodič je v rámci tzv. superrýchleho konania umiestnený, až do rozhodnutia súdu, v cele policajného zaistenia. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok. Tí, ktorí si vypijete, už nesadajte za volant! Polícia opitým vodičom neodpúšťa a vždy koná nekompromisne,“ dodala policajná hovorkyňa.