VIDEO: Pri kontrole cudzincov v hoteli Váh našli aj falošné doklady, viacerých vyhostili

Policajti z viacerých útvarov vykonali v utorok akciu zameranú na príslušníkov tretích krajín, ich oprávnenie na prácu a pobyt. Dvoch zadržali, viacerých vyhostili a uložili aj pokuty za porušenie zákona o pobyte cudzincov.

Akcia, o ktorej polícia informuje na sociálnej sieti, sa uskutočnila v utorok 23. júla v Piešťanoch. Podľa zverejneného videa v priestoroch bývalého hotela Váh.

Celkovo policajti skontrolovali desať občanov Maďarska, dvoch Rumunov, 24 Ukrajincov, osem Srbov jedného Moldavca, troch Poliakov a 27 občanov Slovenskej republiky.

„V zmysle zákona o pobyte cudzincov boli predvedení štyria štátni príslušníci Srbska, traja štátni príslušníci Ukrajiny a jeden štátny príslušník Moldavska, ktorí sa na území Slovenskej republiky zdržiavali neoprávnene. Títo cudzinci boli riešení administratívnym vyhostením z územia Slovenskej republiky a schengenského priestoru,“ informovala polícia.

Jedného občana Srbska a jedného Ukrajinca obmedzili na osobnej slobode kvôli prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Títo cudzinci budú riešení v trestnom konaní.

Policajti tiež uložili šesť pokút v celkovej sume 540 eur za porušenie zákona o pobyte cudzincov.

Zdroj: facebook.com/policiaslovakia/