Takto má vyzerať Plavecká hala. Radnica zverejnila nové vizualizácie

Aktuálny projekt plavárne počíta s dvoma bazénmi. Mesto si nechalo vypracovať projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie a na svojej web stránke uverejnilo vizualizácie.

Športovisko, ktoré v Piešťanoch dlho chýba, bude situované vedľa futbalového štadiónu. Vyrásť má v tesnom dotyku s mestským parkom. Ide už o tretí zámer tohto druhu.

Na jeho parametroch sa zhodli zástupcovia športových klubov. Architektonickú štúdiu nechalo spracovať občianske združenie Bazén Piešťany, ktoré aktuálne s finančnou pomocou mesta prevádzkuje bazén v bývalom hoteli Sĺňava.

Projekt krytej plavárne počíta s dvoma bazénmi. Jeden je plavecký – 25 metrov dlhý a 21 metrov široký, osemdráhový s hĺbkou 1,8 metra. Druhý bazén bude slúžiť na výučbu. Jeho rozmery sú 15×5 metra a hĺbka vody 0,6 až 0,9 metra.

„V týchto dňoch už máme hotovú projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie, na základe ktorej budeme žiadať správcov sieti a dotknutých orgánov o ich vyjadrenia. Následne bude požiadané o územné konanie a po jeho právoplatnom vydaní bude spracovaný  ďalší stupeň projektovej dokumentácie – pre stavebné povolenie. Na základe toho opäť budeme žiadať stanoviská správcov a dotknutých orgánov k vydaniu stavebného povolenia,“ informovala radnica. Informácie o predpokladaných nákladoch ani ďalšie podrobnosti nezverejnila.

Verejné obstarávanie  na  vypracovanie projektovej dokumentácie pre vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby a projektovej dokumentácie pre vydanie stavebného povolenia vyhrala na jar tohto roka firma JEGON, s.r.o. z Michaloviec s cenou 108 600 eur.

Pozrite sa ako bude vyzerať plavecká hala v Piešťanoch.

V týchto dňoch už máme hotovú projektovú dokumentáciu pre…

Posted by Mesto Piešťany on Sunday, September 19, 2021

Text: Martin Palkovič