Pacifická hrebeňovka i prechod Pyrenejí na piešťanskom vydaní festivalu Cestou necestou

Po rokoch sa do Piešťan vracia festival Cestou necestou. Jeho účastníci v stredu 11. januára v ŽiWell Kursalon prejdú 4000 kilometrov dlhú Pacifickú hrebeňovku, ktorú absolvovali obaja prednášajúci (v iných rokoch) a pozrú sa aj na prechod Pyrenejí, od Atlantiku až po Stredozemné more. Ak máte radi prírodu a turistiku, toto je večer pre vás.

18:00 Michal Knitl – Pacifická hrebeňovka a kanadské Rockies

Pacifická hrebeňovka je túra dlhá 4265 km od hraníc Mexika po Kanadu, ktorú ľudia idú 4-6 mesiacov. Začal som 11.4. na hraniciach s Mexikom. Vybral som si dobrý rok. Rok, keď napadlo najviac snehu za 25 rokov. Cez 5 týždňov som šlapal v snehu. Cez zasnežené sedlá, zamrznuté jazerá, stanovanie na snehu až kým sa začal topiť. Prekračovanie po pás hlbokých riek bolo ešte divokejšie ako hlboký sneh. Vytvorili sme skupiny a spolu sme hľadali miesta, kde rieky prekročiť. Za zasneženou Sierrou prišla nížinatá časť, komáre, horúčava, ďalšie zničené tenisky… Celkovo som za 5,5 mesiaca prešiel 4000+ kilometrov.

19:20 Ivka Smolková – GR11 – od Atlantiku po Stredozemné more

Turistický chodník ťahajúci sa od Atlantického oceánu po Stredozemné more cez južné hrebene Pyrenejí. Chodník križuje 4 regióny Španielska a Andorru. Zažijete si prechod od vlhkého upršaného Baskicka po suché horúce Katalánsko.

Vstupenky: https://online.cestounecestou.sk/…/piestany-cestou…/
Viac info tu: https://www.facebook.com/events/1355323811903236

Zdroj: Cestou necestou