Silvia Josifoska Blues Trio už v piatok v ŽiWell Kursalon

Silvia Josifoska je slovenská bluesová stálica, niekoľkonásobnej držiteľky titulu Najlepšia speváčka roka, mnohými označovaná aj ako prvá dáma bluesu na Slovensku.

Počas svojej dlhoročnej hudobnej kariéry sa predstavila na mnohých známych podujatiach, festivaloch na Slovensku aj v zahraničí. Už niekoľko rokov pôsobí úspešne aj na viedenskej hudobnej scéne a tento rok v septembri prichádza so svojim novým albumom Closer, ktoré vyšlo v známom vydateľstve Hevhétia. Ako hovorí samotný názov Closer – bližšie, Silvia otvára svoj hudobný svet, kde majú miesto aj iné žánre ako je blues, ako napríklad funk, soul, rock, či worldmusic. Jej trio tvoria okrem nej špičkoví slovenskí muzikanti -Erich Boboš Procházka – ústna harmonika a Pišta Lengyel – gitara, v súčasnosti aj doprovodný hráč Richarda Mullera.

Program tria je rovnako pestrý ako je najnovší album. Okrem bluesovej klasiky v ňom majú miesto aj žánre ako je funk, soul, rock a je zároveň prezentáciou niektorých najnovších skladieb spomínaného albumu.

CD Closer bol úspešne prezentovaný aj v mnohých rádiách na Slovensku, v Čechách, Poľsku, Španielsku aj v USA.

Koncert v ŽiWell Kursalon sa začína v piatok 24. februára o 19.30 h. Vstupné je 10 eur.