Okrem učiteľov dostali vakcínu v trnavskom očkovacom centre aj predavačky a taxikári

Trnavská župa zorganizovala aj počas uplynulého víkendu očkovanie proti ochoreniu covid-19 vo svojom veľkokapacitnom vakcinačnom centre na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. V spolupráci s ambulantným personálom v ňom bolo prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 3 650 ľudí. Okrem učiteľov a zamestnancov kritickej infraštruktúry išlo aj o vodičov a kontrolórov v prímestskej a mestskej hromadnej doprave, sprievodcov a vlakvedúcich v osobnej železničnej doprave, taxikárov či predavačov vo veku od 18 do 55 rokov.

„Počet zaočkovaných sa nám podarilo zvýšiť z 2 330 minulý víkend na 3 650 tisíc tento víkend. Boli medzi nimi ľudia prichádzajúci do priameho kontaktu so zákazníkmi alebo cestujúcimi, napríklad aj vodiči našich prímestských autobusov. Získali sme ďalšie skúsenosti a doladili nastavenie procesov. Sme pripravení dostať očkovanie bližšie k našim obyvateľom,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Ďalšie veľkokapacitné očkovacie miesta župa plánuje zriadiť v spolupráci s mestami. Konzultácie a samotné podávanie vakcín bude v réžií ambulantných lekárov a zdravotných sestier. S administráciou a observáciou už zaočkovaných budú pomáhať pedagógovia a študenti župných stredných zdravotníckych škôl.

„Veľmi ma teší vysoký záujem o očkovanie, ktoré je bezpečné, bezplatné a dobrovoľné. Dobrou správou je, že sa dodávky vakcín od firmy AstraZeneca majú výrazne zvýšiť na prelome marca a apríla. Ministerstvo zdravotníctva tak umožní prihlásiť sa na očkovanie čoraz širšiemu okruhu ľudí,“ doplnil župan Viskupič.

Po prihlásení sa cez centrálny elektronický formulár príde záujemcom potvrdzujúca SMS správa s presným časom plánovaného očkovania. Pre skrátenie čakacích dôb a zachovanie plynulého chodu centra župa prosí registrovaných záujemcov, aby tento čas dodržiavali. Vakcín je dostatok pre všetkých vopred registrovaných.

Očkovanie obyvateľov Trnavského samosprávneho kraja vo veku viac ako 55 rokov bude pokračovať v nemocniciach a poliklinikách.

Zdroj: Tlačová správa TTSK (krátené) Foto: FB/TrnavskyKraj