Nový román o Piešťanoch predáva internetový gigant

Druhá kniha nemeckého autora má názov Pán Luna a podtitul Piešťanský román. Kay Zeisberg v nej venuje pozornosť Imrichovi Winterovi. V slovenčine aj nemčine je dostupná cez Amazon.

Ide o voľné pokračovanie románu Mramorový palác, v ktorom Kay Zeisberg priblížil fascinujúci príbeh nájomcu piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera. Históriu nášho mesta priblížil na pozadí príbehu odohrávajúceho sa v súčasnosti. Podobný postup zvolil aj v knihe Pán Luna.

Baletná majsterka na dôchodku Veronika Gallertová príde so svojou priateľkou do kúpeľov, kde by si rada preliečila svoje utancované nohy a zároveň si spravila vlastný obraz o vraj neohrabanom, postsocialistickom šarme bývalého východného bloku.

Príjemne unavená od vína stretáva v nočnom Kúpeľnom parku šarmantného muža z uplynulého storočia Imricha Wintera. V spoločnosti tohto uhorského Žida a bonvivána sa vydáva na cestu časom, na šialenú jazdu krajinou úsmevov a bolesti. Mesačné grimasy a masky čertov na lampách pred grand hotelom začínajú svoj hrozivý tanec.

Takto knihu čitateľom priblížil Amazon. Podľa autora bude čoskoro v ponuke aj e-book. V druhej polovici septembra by chcel svoj najnovší román predstaviť aj v Piešťanoch.


Prečítajte si aj rozhovor s Kayom Zeisbergom o jeho knihe Pán Luna


Text a foto: Martin Palkovič