Apríl v Arte: Koncert, workshopy aj premietanie

V piatok 8. apríla vystúpi v Arte Marko Manas, frontman piešťanskej kapely Funny Faces. V sobotu 9. apríla sa bude konať Intenzívny kurz Italic kalilgrafie s Jurajom Nozdrovickým. Na štvrtok 21. apríla je naplánované premietanie filmu Svedkovia Putinovi a v sobotu 23. apríla sa uskutoční ďalší zo série fotografických workshopov s Emou Lančaričovou.

East End Son – 8. apríla o 20.30 h

Z prostredia londýnskych klubov prichádza frontman piešťanskej kapely Funny Faces s vlastným
projektom East End Son. Jeho tvorba je podmanivá a miestami mrazí. Môžete ju počuť v londýnskych kluboch Camdenu, filme, commercials a 8. apríla aj v kultúrno-kreatívnom centre Arta. Príďte si vypočuť multiinštrumentalistu, ktorý začína stále viac experimentovať s hľadaním nových a jedinečných zvukov.

Koncert sa bude konať v priestoroch kaviarne Concept, počet miest je obmedzený. Predpredaj vstupeniek tu.

Intenzívny kurz Italic kaligrafie – 9. apríla 10.00 až 16.00 h

V sobotu bude v Ateliéri voľnej tvorby prebiehať Intenzívny kurz Italic kaligrafie, ktorý povedie Juraj Nozdrovický. Kurz je určený pre začiatočníkov a každého, kto sa zaujíma o ručne písané písmo, vizuálnu komunikáciu, výtvarný prejav a tvorivé techniky. Na kurze sa naučíte konštrukčné princípy písania znakov celej abecedy a rovnako to, ako tieto základy použiť pri pochopení zákonov tvorby písma. Obmedzený počet účastníkov. Viac info tu.

Svedkovia Putinovi – 21. apríla o 19.30 h

Dokument renomovaného režiséra Vitalija Manského, ktorý sa ako dvorný prezidentský kameraman dostal do vnútra kremeľskej politiky a prináša tak nečakané svedectvo o začiatku putinovskej éry.

Polaroid light painting – 23. apríla 14.00 až 17.00 h

Druhá séria fotografických workshopov s Emou Lančaričovou je zameraná na prácu s instantnou fotografiou – Polaroidom a Instaxom. Workshop ponúka možnosť vyskúšať a osvojiť si techniku kreslenia svetlom.

Zdroj: KCC Arta