Kukláči zasahovali v Chtelnici, pre bombu na súde zadržali aj Simonu z Banky

Trnavskí policajti vypátrali podozrivého z nahlásenia výbušného systému na súde. V tejto súvislosti zadržali 31-ročného Trnavčana a 35-ročnú Bančianku.

Neznámy muž 2. apríla volal na linku 112, že na Okresnom súde v Trnave je bomba. Polícia budovu uzatvorila a evakuovala. Niekoľko súdnych pojednávaní bolo presunutých.

„Od momentu nahlásenia bomby na prípade veľmi intenzívne pracovala operatíva kriminálnej polície a vyšetrovatelia. Viacero policajtov získavalo informácie, ktoré by viedli k odhaleniu páchateľa a zhromažďovalo dôkazy pre procesné konanie,“ informovala hovorkyňa polícia Martina Kredatusová.

V pondelok 3. júna vykonali kriminalisti s pomocou pohotovostného útvaru domovú prehliadku v ubytovni v obci Chtelnica. Počas nej zaistili aj lístok s pokynmi na nahlásenie bomby, zadržali podozrivého muža a následne aj ženu, ktorá ho na skutok mala naviesť. Motívom konania bolo odročenie trestnej veci jej druha.

„Na základe získaných dôkazov obvinil vyšetrovateľ trnavskej kriminálnej polície 31 ročného Romana z Trnavy a 35 ročnú Simonu z Banky z prečinu šírenia poplašnej správy. Obvineným hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov,“ dodala hovorkyňa.

Anonymné upozornenia na výbušné systémy musí polícia riešiť často. Začiatkom roka bol v tejto súvislosti evakuovaný dva dni po sebe piešťanský Aupark, v máji hasiči pomáhali s evakuáciou ťažko chorých obyvateľov Alzeimer centra.

Za šírenie poplašnej správy páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Text: Martin Palkovič Zdroj: KR PZ Trnava