Aktualizované: Bombu v Auparku hľadajú druhý deň po sebe

Aktualizované 7. 1. o 8.50 h: Po nedeľnom prehľadávaní nákupného centra zasahovali hasiči a policajti na tom istom mieste aj v pondelok. Evakuovali zamestnancov aj obyvateľov vedľajšej budovy Centroom. Kvôli sviatku bol 6. januára Aupark zatvorený, dnes už mal byť v plnej prevádzke. Anonymovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Pôvodná práva z nedele 6. januára 2018

Po Košiciach a Žiline museli policajti a hasiči zasahovať aj v piešťanskom nákupnom centre Aupark. Neznámy páchateľ nahlásil, že sa tam nachádza bomba.

Nitriansku ulici bola v nedeľu dopoludnia kvôli anonymnej hrozbe čiastočne uzatvorená. Mestskí policajti tadiaľ púšťali len autobusy mestskej hromadnej dopravy. Pred budovu nákupného centra Aupark stálo hasičské auto.

„Je nahlásená bomba v Auparku,“ potvrdil pre zpiešťan.sk náčelník mestskej polície Marcel Mihálik. Podľa neoficiálnych informácií prišlo oznámenie e-mailom, podobne ako v predchádzajúcich dňoch v iných slovenských mestách.

Košický Aupark evakuovali v piatok 4. januára, žilinský o deň neskôr. Oba objekty polícia prehľadala a po pár hodinách boli opäť prístupné verejnosti.

V nedeľu 6. januára bol kvôli štátnemu sviatku Aupark zatvorený podobne ako iné nákupné centrá.

Evakuácii sa však nevyhli ľudia z vedľajšieho obytného domu Centroomu. „Mala som veru iné plány na nedeľu s malým dieťaťom a nie narýchlo opúšťať byt,“ napísala jedna z evakuovaných na Facebooku.

„V súvislosti s nahlásenou bombou polícia vykonala pyrotechnickú prehliadku, ktorá bola v dopoludňajších hodinách ukončená s negatívnym výsledkom,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová. Na poludnie bola Nitrianska ulica plne prejazdná.

Keďže ide o šírenie poplašnej správy, páchateľovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Text a foto: Martin Palkovič