Futbal: Pozrite si ešte raz gól, vďaka ktorému Piešťany vyhrali ligu (video)

Muži po výbornom výkone zvíťazili v domácom prostredí, keď v rozhodujúcom zápase porazili doma Hornú Krupú a postupujú do štvrtej ligy. Rozhodujúci gól strelil tesne pred koncom Martin Gula. Zápas sa odohrával vo výbornej atmosfére pred zaplneným hľadiskom. V prestávke zápasu klub ocenil víťazov mládežníckych súťaží. Mládež PFK potvrdila úspešnú sezónu aj v poslednom zápase, keď víťazstvá zaznamenali všetky žiacke družstvá v Bánovciach nad Bebravou a prípravky nad súperom vo Zvončíne.

Muži 14. kolo Piešťany – Horná Krupá 1:0 (0:0)

Góly: 87. Martin Gula

Zostava 14. kola: Budka, Ďurina, Hutár, Grík, Glos J., Petráš, Strelec, Kusý, Korec Braniša, Gula ( Glos S., Modrovič, Štefanka, Miškech )

Cyril Stachura, tréner mužov: V zápase o všetko sa hral veľmi solídny duel. Obidve družstvá si uvedomovali dôležitosť zápasu a to, že na konci sa bude radovať iba jeden tím. Hosťom stačila remíza, kým naše družstvo potrebovalo zvíťaziť. Horná Krupá nastúpila s pozornou defenzívou a spoliehala sa na rýchle protiútoky. Naši hráči boli na takýto spôsob hry súpera pripravení, chceli sme hrať zodpovedne v obrane a byť trpezliví v útoku. V prvom polčase nám trochu viazla kombinácia, ale aj tak sme sa dostali do dobrých streleckých príležitosti. Jozef Glos vyprášil, inak výbornému brankárovi hostí, rukavice a Kusý po peknej akcií trafil tyč. Druhý polčas bol z našej strany ešte lepší, zvýšili sme pohyb, kde hostia často zastavovali naše útoky iba za cenu žltých kariet. Presadzovali sme sa hlavne po stranách, ale zlyhávali sme v koncovke. Hlavne šance Branišu a Hutára volali po góle. Hostia sa v tejto fáze spoliehali už iba na udržanie výsledku. Celé naše ročné snaženie bolo korunované v 87.minúte krásnym volejom Martina Gulu po peknom centri Modroviča. Záver zápasu sme si už postrážili a tak mohol vypuknúť nefalšovaný gejzír žlto-modrej radosti. Chlapcom patri veľká vďaka, že dostali zo seba všetko a verili v úspech do poslednej minúty. Vďaka patri aj všetkým činovníkom v klube za ich prácu. Ako nám ukázali cez polčas naši malí kohúti, máme v klube dôstojných nástupcov, ktorí môžu vlajku PFK zdvihnúť ešte vyššie.

Starší žiaci U15 14. kolo Bánovce nad Bebravou – Piešťany 0:3 (0:1)

Góly: 28. Oliver Petráš, 46. Samuel Franko, 67. Samuel Hesko

Zostava 14. kola: Janech, Dzuro, Gešvantner, Jurík, Hesko, Petráš, Hochel, Gregorovič, Badáň, Chalás, Franko (Marek)

Szilárd Petényi, tréner U15: Zaslúžene sme zvíťazili v poslednom meraní síl, aj keď v úvode zápasu sme zahodili niekoľko vyložených šancí. Aj napriek miernej prevahe sme sa gólovo presadili až v závere polčasu, keď sa individuálne presadil Petráš umiestnenou strelou spoza pokutového územia. V druhom polčase uspokojení jednogólovým vedením sme mierne poľavili v úvodnom úseku hry, čo domáci takmer využili k obratu. Druhý gól sme strelili po rýchlom protiútoku Franka a opäť vrátili zápas do polohy prevahy pre nás a zápas sme si užívali. Našu záverečnú prevahu potvrdil Hesko zo štandardnej situácie a krásnou strelou okolo múru zvýšil naše vedenie, čím definitívne uzavrel výsledok zápasu.

Mladší žiaci U13 14. kolo Bánovce nad Bebravou – Piešťany 0:10 (0:6)

Góly: 4., 8., Adam Pernisch, 13., 14., 45., Eliáš Lacko, 23., 51., Noška, 29, Adamčík, 32., 38., Zeman

Zostava 14. kola: Mihalik, Ferech, Hlavena, Žlnay, Michálek, Seko, Pernisch, Zeman, Ružička, Lacko, Briška, Kalnický, Vančo, Noška, Hrubý, Petényi, Hudcovič, Adamčík, Čúzy

Ján Stachura, tréner U13: Posledný zápas sezóny sme si veľmi užili. Išlo o súboj prvého družstva tabuľky s posledným a tak to na ihrisku aj vyzeralo. Mali sme obrovskú prevahu, ktorú sme pretavili do vysokého víťazstva. Týmto sme potvrdili prvé miesto v lige a chlapci si užili po zápase aj zaslúžené oslavy. Veľmi by som sa im chcel týmto poďakovať za celú sezónu, boli úžasní a aj napriek dlhej pauze dokázali spraviť veľký pokrok. Som rád, že som mohol byť trénerom tohto družstva.

Prípravka U11 12. kolo Zvončín – Piešťany 1:11 (1:3)

Góly: 27. Erik Ševečka – 10., 34., 42., 58. Matej Adamovič, 18., 25. Maxim Mitošinka, 38. Matej Salka, 45. Leonard Lacko, 53. Oliver Mikuš, 55., 60. Lukáš Janec

Zostava 12. kola: Podolský, Michálek, Siget, Tabaček, Virág, Valovič D., Mikuš, Adamovič, Lacko, Janec, Salka, Valovič. M., Rašlová, Mitošinka M., Mitošinka T.

Patrik Szabo, tréner U11: Posledný zápas sezóny sme si užili naplno. Súpera sme prakticky celý zápas tlačili pred jeho bránkou. Deťom ďakujem za predvedený výkon. S týmto ročníkom som strávil posledných päť rokov a týmto zápasom sa spolu lúčime keďže sa deti posúvajú vyššej do kategórie U13 a ja začínam s najmenšími deťmi z ročníka 2016. Veľmi si vážim každého jedného hráča, každého jedného rodiča a ďakujem za krásne zážitky a skúsenosti, ktoré sme spoločne nazbierali. Deťom aj rodičom prajem len to dobré, nech sa im darí vo futbale, a takisto aj v súkromnom živote. Nikdy nezabudnem.

Prípravka U10 12. kolo Zvončín – Piešťany 3:7 (1:5)

Góly: 7. Mathias Krčula, 38., 45. Erik Oboril – 12. Miroslav Samuhel, 15. Michal Grosmann, 16. Martin Bačík, 20. Adam Krištof, 21. Julián Svitana, 34. Filip Chalupka, 49. Simona Strečanská

Zostava 12. kola: Urban, Strečanská, Seman, Svitana, Grosmann, Krištof, Chalupka, Bačík, Samuhel, Miklušák,  Mičura, Grman

Andrej Krištof, tréner U10: Zápasom sme potvrdili titul  v kategórií U10, skončili sme bez straty bodu na prvej priečke. Zápas sa rozbehol v náš neprospech, chlapci už boli myšlienkami na oslavách. V ďalšej časti hry sme dominovali a zaknihovali posledné víťazstvo v kategórii U10. Súťažne sme neprehrali už skoro 2 roky. Na konci sa strhla oslava. Chcem poďakovať deťom a rodičom a želám im ďalšie úspechy a radosť z hry.

Prípravka U9 12. kolo Zvončín – Piešťany 3:10 (1:3)

Góly: 7. Andrej Ružarovský, 37. Matej Hájik, 45. Marek Virág – 10., 17., Patrik Mikuš, 22. Zlatko Šálek, 27. Dávid Krištof, 28., 42., Oliver Mlynár, 32., 47. Michal Komár, 35. Michal Uhrík, 48. Tobias Borovský

Zostava 11. kola: Summer, Doktor, Komár, Beseda, Mikuš, Borovský, Studený, Krištof, Šálek, Podolský, Kysela, Antal, Mlynár

Adam Doktor, tréner U9: Chlapci si užili posledný zápas, v ktorom sme vysoko zvíťazili. Bola to naša prvá súťažná sezóna, v ktorej sme nastrieľali vyše stovku gólov. Chlapcom ďakujem za celú sezónu, boli perfektní. Verím, že budú aj naďalej napredovať tak ako tomu bolo doteraz.

Zdroj: TS PFK Piešťany