Futbal: Dorast PFK Piešťany vstúpil do novej sezóny víťazne, muži na prvý úspech nanadviazali

Cez víkend odštartovala súťaž dorastu, ktorý sa predstavil v Častkovciach. Po nie príliš vydarenej minulej sezóne, vstúpili do tej novej dvomi víťazstvami nad Častkovcami. Muži po prvom víťaznom kole v Hlohovci cestovali opäť na ihrisko súpera do Partizánskeho, kde súperovi podľahli 2:1. Premiérový gól v mužskej kategórii strelil Jakub Taraba.

Muži 2. kolo Partizánske – Piešťany 2:1 (2:0)

Góly: 33. Jakub Repa, 42. Dominik Obžera – 61. Jakub Taraba
Zostava 2. kola: Červenka, Prelovský, Stanek, Grík, Krajčo, Sloboda, Strelec, Kusý, Klačman, Kováčik, Gula (Salviany, Hutár, Taraba, Hlbocký)

Jozef Glos, tréner mužov: V ďalšom kole sme sa stretli zo súperom z Partizánskeho. Tento zápas nám z hľadiska výsledku nevyšiel, ale čo sa týka hry som spokojný. Od začiatku sme boli lepším mužstvom. Prišli však dve nepochopiteľné chyby a prehravali sme o dva góly. Aj keď sme si vytvorili celozápasový tlak, šance sme nedokázali využiť. Do druhého polčasu sme urobili niekoľko zmien. Súpera sme v podstate za celý polčas nepustili na našu polovicu. Strelili sme kontaktný gól a pokračovali vo vysokom tempe a aktivite. Na našu škodu sa nám už nepodarilo s výsledkom nič urobiť. Chlapcom nemám čo vyčítať, videl som obrovskú túžbu zápas vyhrať, no nevyšlo to.

Dorast U19 2. kolo Častkovce – Piešťany 0:2 (0:0)

Góly: 50., 74. Adam Tomaga
Zostava 2. kola:  Sándor, Jánoš, Noskovič, Urban, Modrovič, Fox, Ilavský, Kuna, Šebek, Tomaga (Majko, Poturnay, Húserka, Petényi, Vatrt)

Adam Doktor, tréner U19: Počas víkendu sme sa predstavili na pôde Častkoviec, kde sme odohrali prvý zápas v novej súťaži. Prvý polčas sme si hrali našu hru, vysoko sme napádali súpera, ktorí mal problémy s rozohrávkou, z čoho sme si vytvárali gólové príležitosti, ale nevedeli sme sa presadiť v pokutovom území a napriek tomu polčas skončil bez gólov. Druhý polčas sme opäť začali aktívnejšie a podarilo sa nám vstreliť úvodný gól zápasu zásluhou Adama Tomagu. Po góle sme v našej hre poľavili, kde si aj súper vytvorili dve gólové situácie. Avšak zakrátko sa nám podarilo vstreliť druhý gól a zápas sme si už ustrážili do víťazného konca. ďakujem chalanom za predvedené výkony, ale teraz nemáme kedy poľaviť už v stredu nás čaká ťažký zápas v Gabčíkove.

Dorast U17 2. kolo Častkovce – Piešťany 1:4 (0:0)

Góly: 40. Marek Zemko – 1. Adam Pernisch, 5. Filip Gregorovič, 43. Samuel Franko, 46. Eliáš Lacko
Zostava 2. kola: Marek, Hlavena Geschwandtner, Bajzík, Baláž, Badáň, Pernisch, Lacko, Millar, Gregorovič, Franko

Peter Vrábel, tréner U17: Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, keď  sme už v prvej minúte dali gól po pohotovej strele Pernischa. Aj v nasledujúcich minútach sme si dokázali vytvoriť viaceré šance a boli sme nebezpeční. Gregorovič pridal v pietej minúte druhý gól, no ďalšie výborné príležitosti sme nepremenili. Od dvadsiatej minúty sa začali viac presadzovať v hre domáci, ktorí sporadicky pohrozili protiútokom alebo po štandardnej situácii. Po jednej z nich v závere prvého polčasu  znížili. Úvod druhého polčasu bol opäť v našej réžii, pridali sme dva rýchle góly  a kontrolovali priebeh zápasu. Pozitívne je, že si v zápasoch dokážeme vypracovať množstvo gólových príležitostí, ale musíme zlepšiť efektivitu v zakončení.

Zdroj: Tlačová správa – PFK Piešťany

Ilustr. foto: Archív PFK