COVID automat: Piešťany zostávajú medzi čiernymi okresmi

Pandemická situácia v piešťanskom okrese je podľa informácií, ktoré v utorok zverejnil minister zdravotníctva Marek Krajčí, stabilizovaná. Najprísnejšie opatrenia však budú v našom regióne platiť aj od pondelka 22. februára.

Prezenčná výučba v školách nezačne, pri ceste do zamestnania je potrebný test na covi-19 nie starší ako 7 dní, do prírody je možné ísť iba v rámci okresu, ale test na to netreba. To sú pravidlá, ktorými sa obyvatelia piešťanského regiónu musia riadiť počas tretieho februárového týždňa a nezmení sa to ani v závere tohto mesiaca.

Rovnako sú na tom aj okresy Trnava, Hlohovec a Nové Mesto nad Váhom, kde taktiež platí IV. stupeň varovania.

To znamená, že sa nemôžu konať verejné bohoslužby, aj naďalej sú zakázané večierky, svadby, kary aj konzumácia alkoholu na verejnosti. Zatvorené musia zostať bazény, fitness centrá, múzeá, knižnice, galérie aj väčšina obchodov. Reštaurácie majú povolený iba predaj cez okienko a rozvoz.

Okrem stupňov varovania pre jednotlivé okresy zverejnilo ministerstvo zdravotníctva aj trend vývoja pandemickej situácie. V Piešťanoch je stabilizovaný. Čísla sa teda nezhoršujú, ale ani nezlepšujú. Preradenie do III. stupňa varovania od 1. marca je preto málo pravdepodobné.

Text: Martin Palkovič Grafika: Ministerstvo zdravotníctva SR