Covid-19: Všetci pacienti z okresu Piešťany sú už vyliečení

Nové prípady ochorenia Covid-19 v piešťanskom regióne nepribudli už takmer mesiac. V utorok hygienici oznámili, že počet vyliečených stúpol na 14.

Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Trnava ochorením Covid-19 netrpí nikto z obyvateľov okresu Piešťany, ktorým nákazu novým koronavírusom v predchádzajúcich týždňoch potvrdili. Bolo ich spolu 14.

Podobnú štatistiku hygienici hlásia aj z okresu Hlohovec, koronavírusom sa tam nakazili štyria ľudia. V trnavskom okrese je celkový počet prípadov 22, pričom 19 ľudí je vyliečených.

V pondelok 11. mája na Slovensku pribudlo 8 nakazených, z toho 7 mimo karantény. Dvaja noví pacienti sú z Trnavského kraja.

Kĺzavý medián, ktorý je dôležitý pri uvoľňovaní opatrení proti ochoreniu, stúpol na hodnotu 7. Predtým mal viac než týždeň hodnotu 4. Od prírastku nových prípadov ochorenia Covid-19 bude záležať spustenie ďalšej fázy uvoľňovania.

Trnavský samosprávny kraj v utorok oznámil, že nechal otestovať všetkých klientov a zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Testy boli negatívne.

Rovnaké výsledky testov hlási aj piešťanská radnica u klientov i zamestnancov Zariadenia pre seniorov Vila Juliana, zariadení opatrovateľskej starostlivosti Kalinčiakova a Lumen. V najbližších dňoch budú známe aj výsledky testov z Domumu.

Text a foto: Martin Palkovič