Piešťany otvárajú detské ihriská, budú ich pravidelne dezinfikovať

Radnica avizuje opätovné sprístupnenie tuctu detských ihrísk v Piešťanoch a v Kocuriciach. Ich dezinfekcia bude prebiehať každé ráno.

Úrad verejného zdravotníctva SR minulý týždeň povolil samosprávam otvorenie detských ihrísk. Tie neboli pre verejnosť prístupné od polovice marca. Je však nutné dodržiavať viaceré opatrenia – rodičia by mali zabezpečiť dostatočný odstup, ak sú deti staršie ako dva roky, musia mať rúška. Povinnosťou rodičov alebo ľudí, ktorí deti sprevádzajú, je mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk.

Prevádzkovatelia musia na základe usmernenia hygienikov každý deň pred otvorením ihriská upratať, prehrabať piesok, vydezinfikovať dotykové plochy herných zostáv a raz za týždeň preliať piesok pitnou vodou.

Piešťanská radnica dnes informovala, že od štvrtka 14. mája budú v čase od 10.00 do 21.00 h otvorené tieto ihriská: Valová, Sídl. Vodárenská, Prednádražie, Park-Kino, Pentagon, Sídl. Juh, Žihadielko, Trajanáčik, A. Trajan – Kaufland, Kocurice, N. Tesla. Dezinfekciu a upratovanie ihrísk od 6.00 do 10.00 h zabezpečovať pracovníci Služieb mesta Piešťany.


Vzhľadom na stabilizujúcu sa epidemiologickú situáciu v SR je možné aktuálne pristúpiť k znovuotvoreniu detských ihrísk, avšak za predpokladu striktného dodržiavania prísnych hygienických opatrení, akými sú:

– obmedzený počet súčasne sa hrajúcich detí (odporúčanie pre rodičov zabezpečiť odstupu detí v okruhu  2 metrov),
– povinnosť nosenia rúšok v zmysle aktuálne platného opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR,
– povinnosť rodičov alebo osôb sprevádzajúcich deti zabezpečiť, aby sa deti fyzicky minimálne kontaktovali,
– povinnosť rodičov alebo osôb sprevádzajúcich deti mať so sebou prostriedok na  dezinfekciu rúk.


 

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Viktor Vrábel