Covid-19: V okrese Piešťany je už šesť vyliečených

Počet prípadov ochorenia Covid-19 v piešťanskom regióne v uplynulých dňoch nestúpol. Zostáva ich aj naďalej 15, pričom šesť ľudí sa už vyliečilo. Na celom Slovensku boli včera zaznamenané len dva nové prípady.

Nový prípad v nedeľu nezaznamenali ani v celom Trnavskom kraji. Na Slovensku bolo pritom spravených 3 171 testov na ochorenie Covid-19.

Kĺzavý medián, ktorý je dôležitý na realizáciu ďalšej fázy rušenia opatrení, má aktuálne hodnotu 23. Aby vláda mohla v stredu 6. mája otvoriť napríklad kaderníctva a vonkajšie turistické atrakcie, musí byť tento indikátor menší ako 100.

V druhej fáze otvárania ekonomiky majú začať fungovať tiež zariadenia určené na krátkodobé ubytovanie, ale aj taxi služby, detské kluby a konať by sa mohli v obmedzenom režime aj verejné bohoslužby. Pri všetkom však budú platiť prísne hygienické nariadenia. Napríklad počet ľudí v kostoloch bude obmedzený.

Na Slovensku bolo doteraz urobených 74 099 testov na ochorenie Covid-19. Pozitívny výsledok malo 1 381 ľudí. Vyliečených je 403 pacientov a zomrelo 18. Aktuálne je ne jednotkách intenzívnej starostlivosti 7 pacientov, jeden potrebuje pľúcnu ventiláciu.



Text a foto: Martin Palkovič