Očkovanie proti covid-19 v Trnavskom kraji pokračuje v zdravotníckych zariadeniach

Vzhľadom na klesajúci záujem verejnosti, očkovanie vo veľkokapacitných očkovacích centrách Trnavského samosprávneho kraja už neprebieha. Od 20. februára 2021 v nich bolo podaných viac ako 340-tisíc dávok očkovacích látok.

Očkovanie proti ochoreniu covid-19 v Trnavskom kraji je stále dostupné pre všetkých detských aj dospelých záujemcov o prvú, druhú aj tretiu dávku vakcíny. Aktuálne je očkovanie možné na individuálnej báze v nemocniciach a poliklinikách. Zoznam miest je zverejnený na webových stránkach Ministerstva zdravotníctva SR. Na webstránke trnavskej župy je k dispozícii prehľad poskytovateľov ambulantnej zdravotnej starostlivosti, kde sa tiež očkuje.

„Okrem nemocníc a polikliník sa proti ochoreniu Covid-19 očkuje aj u 47 ambulantných lekárov. V každom zo siedmich okresov Trnavského kraja budú lekári očkovať nielen svojich pacientov, ale aj ostatných záujemcov. V prípade záujmu väčšej skupiny ľudí, napríklad z jednej obce, je župa pripravená poskytnúť očkovanie prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Očkovanie naďalej prebieha aj vo vakcinačných centrách nemocníc a polikliník v kraji. Harmonogram očkovania pravidelne aktualizuje Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke. V týchto dňoch bolo spustené očkovanie proteínovou vakcínou Nuvaxovid od spoločnosti Novavax. Registrácia prebieha, podobne ako pri iných vakcínach, cez webovú stránku www.korona.gov.sk. Vo formulári je možné zvoliť si miesto a dátum očkovania. Od štvrtka 11. marca 2022 bude touto vakcínou očkovať aj Fakultná nemocnica Trnava.

Zdroj: Tlačová správa – Trnavský samosprávny kraj