Covid-19: Piešťanský okres má ďalšie dva prípady

Hygienici po krátkom čase zaznamenali v okrese Piešťany ďalšie prípady ochorenia Covid-19. Ich testy boli urobené v sobotu 22. augusta. Naposledy v našom regióne pribudol jeden pozitívne testovaný v stredu 19. augusta.

Na Slovensku bolo v sobotu 22. augusta na ochorenie Covid-19 pozitívne testovaných 40 ľudí. Je medzi nimi 28 mužov a 12 žien vo veku od jedného do 59 rokov, a to v okresoch Bratislava (12), Michalovce (11), Trenčín (4), Piešťany (2), Nitra (2), Humenné (1), Košice (1), Malacky (1), Myjava (1), Považská Bystrica (1), Prešov (1), Trebišov (1), Trnava (1) a Vranov nad Topľou (1). Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva na svojej web stránke.

V nemocniciach je s ochorením Covid-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 61 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 41 pacientov. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú štyria ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja pacienti. Pribudol jeden vyliečený, spolu tak nový koronavírus na Slovensku prekonalo 2148 ľudí.

Úrad verejného zdravotníctva SR aktuálne zdôrazňuje potrebu zvýšenej intenzity umývania a dezinfekcie dotykových plôch, zabezpečenie pravidelného vetrania, ako aj nosenie rúšok v interiéroch, dodržiavanie sociálnych odstupov, ako aj časté umývanie a dezinfekciu rúk.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič