Covid-19: Okres Piešťany má nový prípad, pri poliklinike opäť testujú

V stredu 19. augusta bolo na ochorenie Covid-19 na Slovensku pozitívne testovaných 80 ľudí, jeden z nich v okrese Piešťany. Urobilo sa 3 435 testov. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva.

V piešťanskom regióne pribudli nové prípady ochorenia Covid-19 naposledy 27. júla, predtým to bolo 8. júla. Doteraz hygienici zaznamenali v obciach a mestách nášho okresu spolu 19 prípadov.

Rezort zdravotníctva ďalej informoval, že v stredu sa zrealizovalo 3 435 vyšetrení. Podstúpiť test je opäť možné aj pri piešťanskej poliklinike a to každý pondelok a stredu od 7.00 do 11.00 h. Mária Baďurová z kancelárie riaditeľa Nemocnice Alexandra Wintera k tomu dodala, že je nutné sa vopred zaregistrovať cez web spoločnosti Medirex Group. Výnimku majú ľudia, ktorí si vyšetrenie platia sami. Tí môžu prísť bez objednania.

Tento týždeň sa zhoršila epidemiologická situácia v niektorých okresoch Trenčianskeho kraja, tamojší úrad verejného zdravotníctva preto vydal nové oparenia, ktoré vstúpili do platnosti vo štvrtok 20. augusta. Sú napríklad zakázané návštevy v nemocniciach, zariadeniach sociálnej starostlivosti a nemôžu sa konať vonkajšie podujatia s počtom účastníkov vyšších než 500 ľudí. Interiérových akcií sa môže zúčastniť maximálne 250 ľudí.

Z podujatí, ktoré sa majú v najbližších dňoch konať v Piešťanoch, ohlásili organizátori zrušenie Drip Coffee Festivalu naplánovaného na sobotu 22. septembra. „Ospravedlňujeme sa, že zrušenie prišlo na poslednú chvíľu, ale po zhoršení situácie v susedných okresoch a konzultácii s príslušnými úradmi sa musíme zachovať zodpovedne a festival zrušiť,“ uviedli organizátori.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič