AKTUALIZOVANÉ: Piešťanské Zlaté stuhy budú aj v roku 2022

Nasledovníci Jána Horňáka pripravujú 29. ročník jedného z najobľúbenejších piešťanských podujatí. Tento rok si pripomenime 90. výročie založenia tradície prehliadok elegantných automobilov na Kúpeľnom ostrove.

Súťaže o najkrajší automobil pod názvom Concours d´ Elegance sa konali v 30. rokoch 20. storočia pod organizačným dohľadom rodiny Winterovcov, ktorá mala prenajaté piešťanské kúpele. Zúčastňovali sa ich aj vtedajšie celebrity, ako napríklad herec Vlasta Burian a grófka Geraldína Apponyiová z Oponíc. Na túto tradíciu v 80. rokoch nadviazali prehliadky historických vozidiel, ktoré dostali názov Piešťanské Zlaté stuhy.

Vďaka zanietenosti dlhoročného usporiadateľa Jána Horňáka získavalo podujatie v úvode 21. storočia čoraz väčšiu pozornosť širokej verejnosti a do Piešťan dokázalo prilákať množstvo ľudí. Po jeho predčasnej smrti v novembri 2021 sa preto mnohí pýtali, či sa Piešťanské Zlaté stuhy ešte budú konať.

Na prelome rokov im dobrú správu oznámil prostredníctvom sociálnej siete Facebook prezident Automotoklubu – VCC Piešťany Pavol Kušnír: „Po náročnom a smutnom uplynulom roku plnom zmien, si Vám dovoľujem na tomto mieste popriať do Nového roka 2022 hlavne veľa zdravia, pohody a možnosti opäť sa stretávať na našich obľúbených podujatiach historických vozidiel. Teším sa, že spolu s organizačným tímom a zanietenými členmi AMK-VCC Piešťany pre Vás v tomto roku pripravíme už 29. ročník tradičného podujatia Piešťanské zlaté stuhy – Concours d´ Elegance 2022 a oslávime i 90. výročie Concours d´ Elegance v Piešťanoch.“

AKTUALIZOVANÉ 14. januára 2022: 

Organizátori Piešťanských Zlatých stúh oznámili termín 29. ročníka tohto podujatia. Uskutoční sa 2. až 4. júna. Počas prvého júnového víkendu sa tradične koná aj Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. Termín tejto obľúbenej akcie zatiaľ nie je oficiálne známy.

Vážení priatelia,
I tento rok sa v Piešťanoch stretnú milovníci veteránov a klasiky. 2. – 4. júna 2022 vás pozývame na…

Posted by Piešťanské Zlaté stuhy on Friday, January 14, 2022

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Pôvodný článok bol publikovaný 6. januára 2022.