Rekonštrukcia stanice finišuje, nástupištia sú už na pôvodnom mieste

Prvá etapa rekonštrukcie autobusovej stanice v Piešťanoch je tesne pred dokončením. V druhej fáze by mala nasledovať výstavba parkoviska.

Na vynovenej piešťanskej autobusovej stanici je jedenásť nástupíšť, ktoré sú rozdelené podobne ako pred rekonštrukciou. Na diaľkové spoje sa nastupuje z nástupíšť 1 až 3, ostatné sú určené pre spoje obsluhujúce región.

Autobusový dopravca Arriva Trnava ohlásil zmenu v organizácii nástupíšť na piešťanskej stanici od 23. februára. Orientačný plán nájdete nižšie.

Rekonštrukcia sa začala v septembri a počas jej trvania cestujúci používali nástupištia v severnej časti stanice. Tam by malo v budúcnosti vzniknúť parkovisko pre asi 80 automobilov.

Už teraz je na stanici množstvo nových stojanov na bicykle, pribudnúť majú informačné panely s časmi odchodov a príchodov jednotlivých spojov.

Súčasťou modernizácie bolo odstránenie betónového plotu, ktorý oddeľoval stanicu od Ulice A. Hlinku. Pribudnúť majú stánky s rýchlym občerstvením, toalety, lavičky a zeleň.

Investor, ktorým je spoločnosť SAD PROJEKTOVÁ 1, predpokladá ukončenie stavebných prác do 15. marca. V ďalšej etape plánuje postaviť spomínané parkovisko.