Opozičný protest sa vo štvrtok uskutoční aj v Piešťanoch

Najbližšie protesty proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, sa uskutočnia vo štvrtok 11. januára o 18:00, oznámili lídri strán PS, KDH a SaS. Jeden z nich bude aj na piešťanskom Námestí slobody.

“Robert Fico zaznamenal prvú prehru, keď chcel dať zrušenie ÚŠP ako darček svojim oligarchom už pred Vianocami. Plné námestia a dôrazný boj v parlamente ho však prinútili ustúpiť, čo vôbec nečakal. Náš tlak v parlamente a na námestiach však musí pokračovať. Našim cieľom je promafiánsky balíček nielen spomaliť, ale úplne zastaviť. Zrušenie 20 rokov fungujúcej inštitúcie a zásadné zníženie trestov za korupciu je neprípustné a ako spoločnosť aj politici sa tomu musíme jasne postaviť na odpor. Musíme tiež zabrániť tomu, aby v dvoch tohtoročných voľbách vyhrali zástupcovia vládnej koalície, pretože nemôžu mať všetko. Pozývam preto všetkých ľudí na námestia už vo štvrtok, aby sme Robertovi Ficovi jasne ukázali, že tadiaľto cesta k právnemu štátu nevedie,” vyhlásil predseda PS Michal Šimečka.

“Vládna koalícia od prvého dňa po voľbách namiesto zlepšovania zdravotníctva, školstva, stavania diaľnic či rozvíjania regiónov, láme spravodlivosť cez koleno, znižuje tresty za korupciu a ruší Úrad špeciálnej prokuratúry. Chyby a nedostatky sa dajú opraviť odbornou
diskusiou, to však strany Smer, Hlas a SNS nechcú. Oni chcú pomáhať svojim blízkym, aby neboli trestne stíhaní a tomu musíme zabrániť, preto vás za KDH pozývame do ulíc spoločne s nami vyjadriť jasné nie proti zmenám v trestných zákonoch,” uviedol predseda
KDH Milan Majerský.

„Ide do tuhého. V najbližších dňoch nás v parlamente čaká rozprava o zrušení špeciálnej prokuratúry. Bude veľmi záležať, či ubránime na Slovensku právny štát alebo sa z nás opäť stane čierna diera Európy a kolónia Ruska. Ak si Robert Fico a jeho poskokovia mysleli, že nás po sviatkoch umlčia, tak sú na omyle. V protestoch budeme pokračovať. Jedine spoločne môžeme vláde ukázať silu slušných občanov, ktorým záleží na budúcnosti nášho štátu. Navyše, čím viac ľudí vyjde do ulíc, tým jasnejšie si začne Peter Pellegrini uvedomovať, že mu protesty nepomáhajú v jeho ambícií stať sa prezidentom,“ uzavrel predseda SaS Richard Sulík.

Protesty sa uskutočnia v mestách po celom Slovensku, ich zoznam aj s miestom stretnutia nájdete tu:

Bratislava – Námestie SNP
Košice – Dolná brána
Nitra – Pešia zóna
Žilina – Hlinkovo námestie
Banská Bystrica – Námestie SNP
Trenčín – Štúrovo námestie
Prešov – Hlavná ulica
Trnava – Trojičné námestie
Považská Bystrica – Dom kultúry
Liptovský Mikuláš – Námestie osloboditeľov
Spišská Nová Ves – Radničné námestie
Levice – Námestie hrdinov
Prievidza – Námestie slobody
Piešťany – Námestie slobody

Zdroj: Tlačová správa strán PS, KDH a SaS

Ilustr. foto: archív