Kufor do lietadla: 3 veci, ktoré by ste mali vedieť pred kúpou

Nech už ste ostrieľaný svetobežník, ktorý lieta objavovať svet pravidelne alebo vás práve čaká váš prvý let lietadlom, určite viete, že výber správneho kufra je kľúčový. A preto predtým, než si zapnete bezpečnostné pásy a vydáte sa na dobrodružnú cestu hore k oblakom – prečítajte si náš zaujímavý článok o troch základných veciach, ktoré by ste pred kúpou kufra do lietadla mali vedieť.

Na veľkosti kufra záleží – najmä aerolinkám

Áno, presne tak, pri výbere toho najideálnejšieho kufra do lietadla je najpodstatnejšia práve jeho veľkosť. Rôzne letecké spoločnosti majú totiž rôzne (a veľmi prísne) predpisy týkajúce sa rozmerov batožiny. Prekročenie limitov neskôr vedie k rôznym nepríjemnostiam či zdržaniam pri kontrole batožiny a taktiež existuje veľká pravdepodobnosť, že sa nevyhnete ani dodatočným poplatkom. Preto je veľmi dôležité, predtým než si samotný kufor zakúpite, oboznámiť sa s konkrétnymi predpismi konkrétnej aerolinky. Okrem toho, že kufor by mal byť dostatočne veľký, mal by byť zhotovený z ľahkých materiálov – predsa len čím ľahší je kufor, tým viac vecí si doň môžete zbaliť.

Investícia do kvalitných a odolných materiálov sa vyplatí

Tesné priestory, turbulencie, neočakávané pády či nie úplne ohľaduplné zaobchádzanie zamestnancami letiska – je možné, že toto všetko budú musieť vaše kufre počas cesty zvládať. Práve kvôli týmto nástrahám sú materiály použité pri jeho zhotovení a tiež dostatočná miera odolnosti veľmi dôležité.

Vyberte si preto kufor, ktorý je vyrobený z kvalitných a odolných materiálov, ako je, napríklad hliník či polykarbonát. Áno, kvalitný kufor môže predstavovať väčšiu investíciu, avšak určite sa vyplatí viac ako investícia do menej kvalitného a nie tak odolného kufra, ktorý sa pokazí po pár cestách a nebudete ho môcť viac použiť.

Bohatú ponuku kvalitných a odolných kufrov môžete nájsť na webovej stránke internetového obchodu CCC. Zavítať tiež môžete do ich kamenných predajní, kde vám pri výbere, ich precízne zaškolený personál, ochotne poradí.

Organizované cestovanie je na nezaplatenie

Posledným, avšak nie najmenej dôležitým, bodom, ktorý by ste pred finálnou kúpou vášho nového kufra mali brať do úvahy je aj praktickosť. Na uskladnenie všetkých potrebných náležitostí totiž potrebujete dostatok vhodne organizovaného, vonkajšieho aj vnútorného priestoru.

Kufor by mal teda obsahovať viacero vnútorných oddelených priehradok či vreciek, do ktorých si môžete uložiť svoje veci bez toho, aby ste sa po príchode do finálnej destinácie obávali zbytočného neporiadku. Výberom univerzálneho a vhodne organizovaného kufra si môžete cestu na letisko aj z letiska užiť, namiesto toho, aby ste s vašou batožinou, s obavami, zápasili.

Výber ideálneho kufra do lietadla, takého ktorý bude vašim verným spoločníkom počas dlhých letov, si vyžaduje starostlivé zváženie viacerých faktorov – vhodnej veľkosti, odolnosti použitých materiálov aj dostatočnej vnútornej organizácie. Predtým, než vyrazíte na vašu dlho očakávanú dobrodružnú cestu, majte na pamäti naše praktické tipy a investujte do kufra, ktorý dokonale naplní vaše cestovateľské potreby.

(Reklamný článok)