Cestujte s rodinou za krásami Trnavského kraja za 1 euro

Za spiatočný lístok až pre päť osôb zaplatia cestujúci symbolickú sumu bez ohľadu na to, ako ďaleko sa vyberú. V skupine musí byť vždy aspoň jeden dospelý a jedno dieťa. Rodinné lístky bude možné kúpiť počas víkendov a štátnych sviatkov.

Trnavský samosprávny kraj zaviedol nový druh cestovného lístka v prímestskej autobusovej doprave, ktorý má motivovať rodiny s deťmi, aby v rámci voľnočasových ciest po regióne využívali hromadnú dopravu.

Rodinný lístok bude platný vždy z bodu A do bodu B a späť v rámci toho istého dňa (víkendy a štátne sviatky), ale cestujúci ho môžu využiť aj na prepravu z bodu C do východiskového bodu (A).

„Rodina sa vyberie na výlet z Trnavy (A) na Bukovú (B). Vrámci pešej túry sa presunú z Bukovej do Trstína (C) a z Trstína (C) budú môcť cestovať na už zakúpený rodinný cestovný lístok do Trnavy (A),“ uvádza TTSK v informatívnom materiáli, ktorý dnes zobrali na vedomia župní poslanci.

Túto službu bude môcť využiť maximálne päť osôb – dvaja dospelí (nemusia to byť rodičia ani manželia) a maximálne tri deti vo veku do 18 rokov. So štyrmi deťmi môže cestovať jedna dospelý osoba. Podmienkou je, aby v skupine bol vždy aspoň jeden dospelý a jedno dieťa.

„Cieľom je motivovať ľudí k pravidelnému využívaniu verejnej dopravy pri realizácii svojich voľnočasových aktivít a vmaximálnej možnej miere prispieť k zvýšeniu záujmu o ekologickú dopravu,“ uvádza ďalej TTSK v informatívnom materiáli.

Slogan na propagáciu tejto služby bude znieť: Cestujte s rodinou za krásami Trnavského kraja za 1 euro.

Text: Martin Palkovič Foto: Peter Cagala/FB Mesto Trnava