Trénerka Věra Čamborová oslavuje životné jubileum

Vychovala celé generácie piešťanských plavcov, Martinu Moravcovú priviedla medzi svetovú špičku, v súčasnosti už trénuje vnúčatá svojich prvých zverencov. Věre Čamborovej dnes zagratuloval aj prezident Slovenskej plaveckej federácie Ivan Šulek (na snímke).

Životné jubileum oslavuje obľúbená piešťanská trénerka na Kúpalisku Eva. Gratulovať jej budú desiatky plavcov, ktorých práve vo vonkajšom i krytom bazéne legendárneho kúpaliska vychovávala už od roku 1962.

Rodáčka z Ústí nad Labem sa pretekárskemu plávaniu venovala od mala, svoje skúsenosti neskôr zúročila a stala sa profesionálnou trénerkou, viedla dokonca aj slovenskú reprezentáciu. Jej najúspešnejšou zverenkyňou bola Martina Moravcová, neskôr držiteľka dvoch strieborných olympijských medailí.

Věra Čamborová ešte stále trénuje. Jej zverencami sú členovia Piešťanského plaveckého klubu, ktorý vedie jej dcéra Michaela.

„Celý život som zvyknutá byť aktívna, preto mi teraz strašne chýbala táto práca v dôsledku zatvorenia bazéna. Bojím sa, ako sa deti po pauze vrátia do tréningového procesu, keď koronakríza pominie,“ povedala v aktuálnom rozhovore pre portál olympic.sk jubilantka.