Zjazdár Zeman vybojoval piate miesto na Majstrovstvách Európy

CTM Racing Team spolu s dvomi piešťancami Lukášom Učňom a Filipom Zemanom sa zúčastnili počas posledného augustového víkendu Majstrovstiev Európy v zjazde na horských bicykloch v poľskej Wisle. Najlepšie z tímu sa umiestnil Filip Zeman, ktorý skončil v junioroch na piatom mieste. Učeň skončil v kategórii Elite na 28. mieste.

Mladý Piešťanec opísal, ako prebiehali majstrovstvá vo Wisle: „Tri dni tvrdého jazdenia preverili každého jazdca a veru bolo koho. Zúčastnili sa aj tí najlepší jazdci Európy a vedeli sme, že to nebude také ľahké. Našťastie všetky pády, defekty a technické problémy s bicyklom som si vyskúšal ešte v tréningoch a v závodný deň som sa mohol sústrediť už len na jazdenie,“ hovorí Filip Zeman a dodáva: „Celé tri dni sme mali slnečné a horúce počasie a nebolo tomu inak ani v nedeľu, už sme len čakali na divákov, ktorí boli v Poľsku super a vedia urobiť okolo trate nezabudnuteľnú atmosféru. Svoju semifinálovú jazdu sa mi podarilo zajazdiť na ôsme miesto a vedel som, že vo finále musím zrýchliť. Vo finále išlo všetko ako malo až na pár chybičiek, ktoré už nenapravím, ale nakoniec je z toho piate miesto, za čo som rád. Sezóna sa nám pomaly končí a mňa už čaká len pár závodov, medzi ktorými sú aj majstrovstvá sveta.“

„Trať vo Wisle mám rád, páči sa mi, takže som sa na majstrovstvá Európy naozaj tešil. Vyšlo nám aj počasie, takže trať bola upravená a suchá. Celý víkend sa mi jazdilo dobre, ale bohužiaľ v nedeľu som sa nedokázal dostať do takého tempa, akého by som chcel, čo sa ukázalo aj na výsledku. Chcel som sa umiestniť aspoň do 20. miesta, no nakoniec som skončil až 28.,“ konštatoval Lukáš Učeň.

Z CTM Racing Teamu sa v kategórii Elite umiestnil na 11. mieste Čech Ondřej Štěpánek a hneď za ním na 12. mieste jeho krajan Martin Lebl.

Zdroj: Tlačová správa CTM Racing Team Lukáš Navrátil