Zjazdár Zeman skončil deviaty na pretekoch Európskeho pohára

Piešťanský cyklista a pretekár CTM Racing Teamu Filip Zeman skončil deviaty v zjazde na horských bicykloch na pretekoch Európskeho pohára v Kranjskej Gore. 18-ročný zjazdár sa so svojim tímom zúčastnil pretekov v Slovinsku počas uplynulého víkendu.

Filip Zeman sa zúčastnil aj s ďalšími tromi pretekármi z CTM Racing Teamu prvého kola seriálu pretekov Európskeho pohára v Kranjskej Gore. V sobotnej kvalifikácii sa umiestnil na 10. mieste a postúpil tak aj do nedeľného finále, v ktorom skončil celkovo deviaty v kategórii juniorov do 19 rokov. Jeho tímový kolega Erik Cais skončil v junioroch na 15. mieste.

„Trať v Kranjskej Gore nás milo prekvapila. Prialo nám aj počasie, celý čas nám svietilo slnko. Na trati bolo veľa zmien oproti minulému roku, pridali jednu rýchlostnú novinku s veľkými skokmi a zákrutami. Bola náročná na kondičku, ale aj technickú jazdu cez korene, ktoré sa objavovali na celej trati,“ opísal Zeman podmienky v Slovinsku.

Piešťanec so svojim výsledkom nebol veľmi spokojný: „Viem, že som mal na viac. V závodnej jade som síce neurobil veľa chýb, ale niektoré miesta som zbytočne prebrzdil viac, ako som potreboval a tam sa mi nazbierali sekundy navyše.“

CTM Racing Team mal svojich zástupcov aj v elite. Český pretekár Ondřej Štěpánek vyhral malé finále a skončil tak celkovo na 31. mieste. Do superfinále, do ktorého sa dostalo z kvalifikácie 30 najrýchlejších jazdcov sa nedostal kvôli nepríjemnému pádu. Martin Knapec postúpil z kvalifikácie, no počas tréningu si nešťastne vykĺbil rameno a vo finále si už nezajazdil.

Text: Martin Sarvaš Foto: Aneta Balatková (na snímke vľavo Filip Zeman a Ondřej Štěpánek počas tréningu v Kranjskej Gore)