Filip Zeman bol najrýchlejším zjazdárom Bikefestu

Piešťanský zjazdár z CTM Racing Teamu Filip Zeman vyhral korunu Kráľa lesa za najrýchlejší čas na pretekoch v zjazde na najväčšom bicyklovom festivale Slovenska – Bikefeste.

Filip Zeman sa počas uplynulého víkendu zúčastnil spolu s tímom trojdňového bicyklového festivalu Bikefest v Kálnici. 18-ročný cyklista sa zúčastnil pretekov v niekoľkých disciplínach, no najviac sa mu darilo v jeho dominante – zjazde.

V juniorskej kategórii sa stal víťazom a svojim časom prekonal aj narýchlejších v elite. Piešťanec dokonca nejazdil na zjazdovom bicykli, ale na bicykli, ktorý je primárne určený na disciplínu enduro. Za najrýchlejší čas v zjazde dostal Zeman korunu Kráľa lesa.

„Každý rok sa štartuje na tej istej trati, a tak som radšej zvolil bicykel na enduro, kvôli dlhšej rovinke, kde som mohol nazbierať sekundy a tiež kvôli rýchlejším výjazdom zo zátačiek. V semifinále som bol tretí a nemyslel som si, že by som mohol vo finále vyhrať. Vo finálovej jazde som na hornej rovinke viac šliapal do pedálov, v lese som to už len držal bez bŕzd a nakoniec sa mi teda podarilo zajazdiť najrýchlejší čas.“

Okrem výhry v zjazde sa Zeman umiestnil treťom mieste na dualpumptracku a v sobotu skončil štvrtý na enduro pretekoch.

„Na pumptracku som vo finálovej jazde spadol a kvôli veľkému počtu pretekárov sa išlo iba na jednu jazdu, a tak som už nemal možnosť opravnej jazdy. Na dualpumptracku som išiel už z posledných síl, pretože sme boli od rána na prudkom slnku, čo sa prejavilo aj na výsledku.“

Z jeho tímových kolegov sa darilo najviac Ondřejovi Štěpánkovi, ktorý skončil druhý v nočnom dualslalome. Lukáš Učeň z Piešťan sa umiestnil na enduro pretekoch na štvrtej priečke, miesto na pódiu mu ušlo o dve sekundy.

Text a foto: Tlačová správa