Zemanovi sa na Downmalle v Prahe nedarilo, vyhral jeho tímový kolega Lebl

Piešťanský cyklista Filip Zeman sa zúčastnil posledného kola seriálu zjazdov Downmall Tour 2016 v obchodných centrách. V Prahe sa mu však nedarilo a skončil na 22. mieste. Naopak darilo sa jeho tímovému kolegovi z CTM Racing Teamu, českému pretekárovi Martinovi Leblovi, ktorý pražský Downmall vyhral.

Po bratislavskom Downmalle, kde sa Filip Zeman umiestnil najlepšie zo všetkých Slovákov, na 12. mieste, sa mu na poslednom preteku seriálu zjazdov v obchodných centrách nedarilo. V Prahe sa mu po chybe nepodarilo postúpíť z prvého kola kvalifikácie.

„Hneď v prvej jazde som na druhých eskalátoroch dostal šmyk a trafil som s rukou zábradlie, ktoré má rozhodilo a spomalilo natoľko, že som sa rozbiehal skoro z nuly, stratený čas som sa pokúšal nahnať kde sa dalo, ale už to nevyšlo,“ opísal Filip Zeman.

„Jazdilo sa super, a keďže minulý rok som videl po prvýkrát Downmall práve v Prahe, tak som sa tam tešil najviac z celej tour. Trať bola vyladená do poslednej bodky a mohli sme vidieť aj nejaké nové prekážky. Atmosféra bola fakt hustá – veľa fanúšikov popri celej trati hecovalo jazdcov počas celých pretekov. V Čechách sa Downmall narodil takže z celej tour tu býva vždy najviac ľudí,“ opísal piešťanský zjazdár.

Veľký úspech zaznamenal v Prahe Zemanov spolujazdec z CTM Racing Teamu Martin Lebl, ktorý sa stal víťazom pretekov. Pražský zjazd v obchodnom centre Arkády vyhral súverénne, keďže bol najrýchlejší v oboch kvalifikačných kolách i finálovej jazde. Lebl tak zaznamenal druhé pódiové umiestnenie v tomto ročníku Downmallu, v Budapešti skončil na treťom mieste.

“Som rád, že to Martin dal a vyhral Downmall u neho doma v Čechách, celý čas do toho dával maximum a bolo to vidieť aj na bezchybnej finálovej jazde,” chválil Zeman svojho tímového kolegu.

Český pretekár išiel v Prahe plynule, čisto a so svojimi jazdami bol spokojný. Tiež prezradil, ako sa snažil nahnať čas oproti ostatným: „Zrýchľoval som hlavne v zákrutách, ktoré som si nadchádzal a podraďoval som.“

„Pocit z výhry je vždy najlepší! Nič som nevnímal, iba som si užíval ten pocit. Ešte
k tomu tam bola celá moja rodina, kamaráti a mnoho ďalších ľudí, ktorí mi veľmi
fandili a bola tam výborná atmosféra,“ tešil sa z výhry Martin Lebl.

downmall_foto_martin_sarvas_03 downmall_foto_martin_sarvas_01

Text a foto: Martin Sarvaš