Zabehajte si so svojou rodinou a pomôžete nielen sebe

Prvým decembrom sa začal druhý ročník projektu Family Run, ktorý zastrešuje občianske združenie HappyMove. Počas celého decembra si môžete so svojou rodinou zabehnúť trasu od HS centra k pivovaru Žiwell a späť. Účasťou tak prostredníctvom športu podporíte zdravie, utužíte rodinné vzťahy, a naviac môžete v predvianočnom období dobrovoľným príspevkom podporiť liečbu zdravotne znevýhodnenej Dominiky. Štvorročné dievčatko z Piešťan sa narodilo s raritným genetickým syndrómom a má viacero zdravotných problémov.

Účastníci sa kedykoľvek počas decembra môžu zapísať do knihy s registráciou, ktorú nájdu v priestoroch baru HS Centra. Ak sa chcú zapojiť do tomboly o vecné ceny, počas behu stačí vytvoriť rodinnú fotografiu a poslať ju na e-mailovú adresu info@happymove.sk.

Tí, ktorí pošlú aj údaje o behu z ich bežeckej aplikácie, budú zaradení do súťaže o najrýchlejšiu rodinku. Každý registrovaný získa malý darček už pri zápise v HS Centre.

„V minulom roku sme spravili jednodňovú akciu a prišlo desiatok rodín. Atmosféra bola fantastická. Teraz sme sa rozhodli pre tento netradičný formát, keďže žijeme v netradičnej dobe. Chceme, aby bol pohyb a šport súčasťou každej rodiny. Aj touto cestou si môžu ľudia posilniť imunitu a zdravie. Navyše rodičia, ktorí sú vzorom pre svoje deti, im týmto spôsobom ukážu správny smer,“ povedal o akcii organizátor Andrej Krištof, ktorý by rád rozbehal celé mesto.

„Verím, že sa zapoja aj športové kluby a ich hráči, aby sme ukázali, že vieme byť v rámci mesta jednotní a že žijeme športom,“ vyzýva všetky športové kluby v Piešťanoch. Mottom rodinnej akcie Family Run je „Pohyb s úsmevom“.

„Ako organizátor budem veľmi rád, ak sa s nami pozdieľate nielen spoločnou fotkou, ale aj osobnými dojmami a zážitkami z behu,“ dodáva Andrej Krištof, ktorý zároveň pozýva aj tých, ktorí su pre koronakrízu odlúčení od svojej rodiny: „Prídite so svojimi priateľmi, alebo si zabehnite túto trasu symbolicky, napríklad pre Dominiku.“

Dominika sa narodila sa vo februári 2016, s dĺžkou 39 cm a hmotnosťou 1660 g v 36. týždni, i keď tehotenstvo bolo bez problémov. Pre nevyvinuté obe predlaktia, chýbajúce prsty a typické črty tváre, nízku pôrodnú hmotnosť jej diagnostikovali genetický syndróm Cornelia de Lange. Dominika má spomalený rast. Je však šťastné a usmiate dieťa, ktoré má chuť do života.

Pred minuloročnými Vianocami sa naučila chodiť a stále sa v tom zlepšuje. Rodičia i učitelia v špeciálnej škôlke sa zameriavajú na komunikáciu, v ktorej jej pomáhajú logopédi i rôzne druhy animoterapií (canisterapia, delfinoterapia, hipoterapia).

Prispieť jej môžete i vy prispením do pokladničky pri registrácii na Family Run alebo zaslaním finančného daru priamo na jej účet: SK1883300000002001882374.

Zdroj: Tlačová správa o.z. Happymove