HappyMove geocaching v Piešťanoch

Už vám dochádzajú nápady na rodinné výlety či prechádzky do prírody v rámci okresu? Zdá sa vám, že sa v Piešťanoch nič nedeje? Potrebujete deti motivovať na prechádzku, výlet, bicyklovanie či behanie? Počuli ste už o HappyMove geocachingu?

Geocaching je zábava či určitý druh športu, spočívajúca v hľadaní skrytého objektu, o ktorom sú známe len jeho geografické súradnice. Miesto úkrytu sa nazýva cache, čiže skrýša, schránka, hantírkou keška. Hra je spojená s úlohami, riešením ktorých je získanie súradníc cieľa, spoznávaním okolitej krajiny alebo miestnych pamätihodností. Keďže na nájdenie skrýše je potrebná presná poloha, hra je spojená s používaním navigačných GPS zariadení.

Podľa zemepisných súradníc môžu deti s rodičmi hľadať ukryté kešky v Piešťanoch a blízkom okolí. Deti sa dozvedia veľa zaujímavostí o našej prírode i kultúrnych pamiatkach v našom regióne. Každá keška ponúka informácie o mieste, na ktorom je ukrytá. Na konci textu čaká deti vedomostná otázka alebo pohybová úloha. Tréneri z občianskeho združenia HappyMove ukryli v meste či okolí 12 takýchto kešiek.

„Hľadanie sme spojili aj s čistením a upratovaním nášho mesta. Cieľom pátrania nie je len zábava, oslovujeme deti, aby počas hľadania kešiek zbierali odpadky, a tým pomáhali prírode a nám všetkým. Zámerne sme tiež kešky umiestnili do plastových fliaš, aby sme deťom ukázali, že takto sa v prírode uchránia pred dažďom bez porušenia a rozkladu, a preto je dôležité neohrozovať našu prírodu odhadzovaním plastov,“ hovorí zakladajúci člen HappyMove Andrej Krištof.

Stále môžete hľadať pôvodné kešky, ale od budúceho týždňa sa pravidlá hry mierne upravujú, aby boli ešte zaujímavejšie. Cieľom je motivovať deti, aby si vyrobili vlastné kešky, skryli ich v okolí a poslali súradnice na adresu info@happymove.sk. Raz do týždňa budú tréneri HappyMove informovať o súradniciach nových kešiek, ktoré deti vyrobia, prostredníctvom facebookovej stránky.

Tak neváhajte, hľadajte a vyrábajte nové Happymove kešky! Poďte s nami do prírody!

Ahojte🙋‍♀️. Pozývame vás do prírody🌞. Pripravili sme si pre vás “Piešťanský GEOCACHING”🗺🙂. Bicyklom, behom či v rámci…

Posted by Pohyb s úsmevom – Happymove on Saturday, March 13, 2021

Zdroj: Tlačová správa Haapy Move