Za výrobu a predaj heroínu hrozí Trnavčanovi 15 rokov basy

Kriminalisti zadržali muža, ktorý je podozrivý z predaja návykových látok. Mal pri sebe 220 jednorázových dávok heroínu.

Policajnú akciu, ktorú mali rozpracovanú trnavskí kriminalisti niekoľko mesiacov, úspešne ukončili zadržaním podozrivej osoby aj s drogami. Informovala o tom policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Pri domovej prehliadke u 51-ročného Trnavčana našli 138,799 g heroínu.

„Zaistené množstvo zodpovedá podľa predbežnej expertízy 220 obvykle jednorazovým dávkam drogy a hodnota zaistených drog bola vyčíslená na sumu 5591,96 eur,“ uviedla hovorkyňa.

Muž mal drogy ďalej predávať. Preto ho vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie.

„Na základe príkazu súdu ho v sobotu 28. januára eskortovala policajná hliadka do výkonu väzby. V zmysle zákona hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ uzavrela Mária Linkešová.

Zdroj: KR PZ Trnava