Za vraždou vo Vrbovom vyšetrujú otca so synom

Mladý muž zomrel po tom, čo ho fyzicky napadli dvaja páchatelia. O mladšom z nich polícia mlčí. Podľa miestnych má iba 12 rokov.

Z vraždy je podozrivý jeho 34-ročný otec. Spolu s maloletým mali obeť fyzicky napadnúť, krátko po tom, čo vyšli z miestneho baru. „ „Pri útoku utrpel 23-ročný muž viaceré devastačné zranenia hlavy, ktorým pri prevoze do piešťanskej nemocnice podľahol,“ informovala dnes policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Incident sa udial v piatok 11. septembra o 22.00 h na Slovanskej ulici vo Vrbovom. Podozrivého o niekoľko hodín zadržali a dychovou skúškou mu namerali 1,21 promile alkoholu.
„Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Druhú osobu polícia vypočula a vzhľadom na jej vek, je trestné stíhanie neprípustné,“ dodala Mária Linkešová.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. O jeho vzatí do väzby sa stále rozhoduje. „Aj napriek závažnosti prípadu sa polícia k osobe maloletého nebude bližšie vyjadrovať,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: Tlačová správa KR PZ Trnava Foto: AC