Nehoda pri Vrbovom: Dievča bojovalo o život, vodič nafúkal

Policajti vyšetrujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo neďaleko Vrbového. Vážne sa pri nej zranila len 19-ročná spolujazdkyňa. Po niekoľkých hodinách zraneniam v nemocnici podľahla.

„Krátko pred 6.00 ráno, mal 20-ročný vodič smerovať na aute Audi A6 z mesta Vrbové na obec Krajné. Pri prejazde ľavotočivej zákruty zišiel, z doposiaľ nezistených príčin, vpravo mimo cestu a narazil do stromu,“ informovala Zlatica Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Dodala, že pri nehode utrpel zranenia nielen samotný vodič, ale aj jeho mladá spolujazdkyňa. Tú záchranári v kritickom stave urýchlene transportovali do piešťanskej nemocnice.

„Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 0,71 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali,“ dodala Z. Antalová. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

„Upozorňujeme najmä mladých a menej skúsených vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a samozrejme, aby v žiadnom prípade nesadali za volant pod vplyvom alkoholu alebo drog. Život a zdravie musia byť vždy na prvom mieste. Myslite na to, že kvôli jednej frajerine vám môžu zostať nočné mory a výčitky svedomia za zmarený ľudský život až do konca života,“ upozornila Zlatica Antalová.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave