Za brutalitu v Maduniciach prepustili troch policajtov

Prenasledovanie osobného auta z Trnavy do obce Madunice, pri ktorom boli postrelené dve mladé ženy, skončilo kopaním do jednej z nich. Traja policajti po medializácii prípadu prišli o prácu.

V súvislosti so zákrokom príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky z 2. augusta 2016 boli 17. marca všetci traja obvinení policajti rozkazom vedúceho služobného úradu ministerstva​ vnútra prepustení zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

V noci na 2. augusta 2016 spozorovali policajti v Trnave auto, ktoré prudko zrýchľovalo. Keď ho zastavili, vodička s ním prudko vyrazila proti jednému z členov hliadky.

Nasledovala nočná naháňačka až do Maduníc. Až tam policajti zistili, že v aute sú štyri mladé ženy. O prípade vtedy informoval aj portál zpiešťan.sk.

„Pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov bolo nadriadeným vyhodnotené ako zákonné. Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto,“ informovala v auguste hovorkyňa polície  Martina Kredatusová.

Videu z naháňačky, ktoré polícia poskytla médiám, chýbala záverečná časť. Tú až začiatkom marca uverejnil Nový Čas. Zo záberov je zrejmé, že policajti vodičku kopú do hlavy a chrbta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič