Madunice: Auto zastavili až policajné výstrely, zranené sú mladé ženy

Policajti prenasledovali Fiat, v ktorom boli štyri dievčatá, až z Trnavy. Dve z nich pri tom postrelili. Nočná naháňačka skončila v obci Madunice neďaleko Piešťan.

Asi hodinu po polnoci 2. augusta spozorovali policajti v Trnave podozrivé auto značky Fiat Brava, ktoré prudko zrýchľovalo. Pokúsili sa ho zastaviť, ale vodič na výzvy nereagoval.

„Na Piešťanskej ulici auto spomalilo, pričom policajti chceli vykonať kontrolu. Vodič sa v aute uzamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel uskočiť, aby ho nezrazil,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Policajt podľa nej vytiahol zbraň a raz vystrelil do ľavého zadného nárazníka. Auto následne unikalo smerom na Bučany, pričom rýchlou a bezohľadnou jazdou ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky.

Do jeho prenasledovania sa zapojili aj ďalšie policajné hliadky. „Pri obci Trakovice boli po márnych výzvach polície na zastavenie použité ďalšie varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta. Vodič však naďalej unikal a za blokovania a prenasledovania policajtmi vošiel do obce Madunice,“ dodala hovorkyňa.

Keď neďaleko tamojšieho poľnohospodárskeho družstva vodič opäť vyštartoval smerom na policajtov, tí opäť použili varovné výstrely a mierili aj na zadné pneumatiky.

„To už auto zastavilo a policajti vytiahli vodiča von. Až vtedy vyšlo najavo, že ide o ženu, ktorá mala krátky účes s dohora vyčesaným kohútom a z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža,“ uviedla Martina Kredatusová.

V aute sa okrem nej nachádzali ďalšie tri mladé ženy. Šoférka (21 r.) z Hlohovca, ktorá nie je držiteľkou vodičského oprávnenia, utrpela strelné poradenie hrudníka a ucha. Jej 16-ročná spolujazdkyňa bola postrelená do ramena. Ďalšie dve dievčatá – 16-ročná Trnavčanka a 19-ročná obyvateľka Majichova neboli zranené.

Na aute bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené inému vozidlu.

„Pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov bolo nadriadeným vyhodnotené ako zákonné. Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto,“ uzavrela hovorkyňa.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa a prípad prešetruje aj inšpekcia ministerstva vnútra.

Zdroj: KR PZ Trnava Ilustr. foto: archív