Výnos zo športového plesu je 2421 eur

Výťažok zo Športového plesu využije organizátor, ktorým je občianske združenie Úsmev pre druhých, na pokrytie nákladov trojročnej Dominiky s raritným genetickým syndrómom Cornelia de Lange. Benefičné podujatie sa uskutočnilo 9. februára v Piešťanskom pivovare.

Ples sa konal pod záštitou Asociácie športových klubov Piešťany a Asociácie pomoci postihnutým APPA, ktorý cez program Nadácie ZSE Búrame Bariéry chce poukazovať na dôležitosť inklúzie ľudí so zdravotným hendikepom.

„Tešíme sa, že prostredníctvom tohto programu vieme zaktivizovať tieto komunity, ktoré pre nás vytvárajú takéto pekné akcie,“ uviedla v krátkom príhovore v úvode plesu koordinátorka projektov APPA Ľudovíta Chmelárová.

Ples otvoril primátor Piešťan Peter Jančovič, ktorý poukázal na veľké srdce športovcov a účastníkov plesu, ktorí sa podľa jeho slov neprišli iba zabaviť, ale tiež podporiť skvelú myšlienku benefičného večera.

K jeho slovám sa pridalo mnoho sponzorov a partnerov plesu z celého Slovenska, ktorí svojimi cenami do tomboly prispeli k čo najväčšiemu výťažku pre malú Dominiku, ktorá sa narodila so stredne ťažkou poruchou sluchu a bez čiastočne vyvinutých horných končatín.

Ľudia tak v tombole mohli získať bicykel Kellys od firmy VGD, ktorá stavia Floreát Ideapark, stoeurové poukážky na nákup v Domosse či mnoho zážitkových cien vrátane jazdy na Tesle a formule. Nechýbali poukazy do kúpeľov, na lety balónmi či lietadlami, zájazdy a iné.

Prispeli i viaceré osobnosti vrátane najlepšieho športovca Piešťan za rok 2018 Joža Glosa, ďalej futbalista Filip Hološko, atléti Ján Volko a Matej Tóth, wakeboardistka Zuzana Vráblová, kajakár Alexander Slafkovský či hokejista Richard Pánik.

Svojou časťou prispel i Piešťanský pivovar, ktorý malej Dominike do zbierky venoval určitú čiastku z obratu na bare.

„Budúci rok by sme ples radi zorganizovali znova, verím, že vychytáme drobné muchy, aby sa ples stal čo najpríťažlivejším a ľudia sa radi vrátili zabaviť sa na toto podujatie,“ odhaľuje plány do roka 2020 organizátor Miro Béreš, ktorému sa podľa jeho slov obsadili prvé miesta v budúcom ročníku plesu. Dátum je stanovený na ôsmeho februára.

Občianske združenie Úsmev pre druhých prevádzkuje portál genetickesyndromy.sk, kde sieťuje rodiny s raritnými syndrómami, ale aj zariadenia pre určité skupiny hendikepovaných po celom Slovensku a z časti aj Česku. Okrem toho sa venuje práci s mládežou a spoločne vytvárajú malé komunitné projekty. Podporiť ho môžete napríklad darom z 2% z príjmu, ktorý inak prepadne v prospech štátu.

Text: Tlačová správa – Občianske združenie Úsmev pre druhých Foto: Nina Šebová