Vrbové: Vodič sa chcel napiť vodky priamo pred policajtmi a pokračovať v jazde

Keď policajná hliadka vyzvala v pondelok pred poludním šoféra osobného auta, aby sa podrobil kontrole, namiesto dokladov vytiahol fľašu vodky a chcel sa z nej napiť. OPRAVA: Polícia dodatočne informovala, že tento prípad sa stal v obci Šípkové.

„Policajt ho vyzval, aby to nerobil, fľašku s vodkou odložil a podrobil sa dychovej skúške na alkohol. Tá v dychu potvrdila najskôr 1,16 mg/l alkoholu v dychu. Druhá skúška bola o niečo vyššia. Krátko pred obedom mu policajný alkotest nameral hodnotu 1,27 mg/l, čo je 2,65 promile,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave prostredníctvom sociálnej siete.

Policajti vodičovi vysvetlili, že sa dopustil dopustil prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, na mieste mu zdržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. „To však muž nepochopil a stále sa dožadoval, že chce v jazde pokračovať ďalej. V jazde síce pokračoval, ale už s našou hliadkou, rovno do cely policajného zaistenia,“uvádza na sociálnej sieti KR PZ v Trnave.

V súvislosti s jazdou 55-ročného muža pod vplyvom alkoholu začal poverený policajt vo veci trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muž zostáva naďalej v cele, až do rozhodnutia súdu o jeho vine a treste. Tento prípad je riešený v super rýchlom konaní.