Vrbové: Vodič narazil do cyklistky a ušiel. Neskôr sa priznal

„Vyšetrovateľ obvinil 36-ročného muža z prečinov ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy a neposkytnutia pomoci a navrhol pre muža väzobné stíhanie,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Obvinený sedel za volantom auta, ktoré v piatok 27. mája v noci vo Vrbovom prešlo z nezistených príčin do protismeru, kde narazilo do 52-ročnej cyklistky.

„Po náraze mal s autom zastaviť, zacúvať jej smerom a dokonca z auta vystúpiť. Vážne zranenej cyklistke však nepomohol, namiesto toho opäť sadol za volant a z miesta ušiel. Pomoc zavolali až náhodní okoloidúci o niekoľko minút neskôr. Zrazenú ženu transportovali vo vážnom stave a bezvedomí do nemocnice privolaní záchranári,“ dodala hovorkyňa.
Ráno sa vodič prihlásil na polícii vo Vrbovom s tým, že auto Ford Focus, na ktorom jazdieva, v noci pravdepodobne zrazilo osobu na bicykli. Na celý incident si však údajne nespomína.

Policajti informáciu preverili a počas vyšetrovania sa táto verzia aj potvrdila. Podozrivý muž sa nakoniec k jazde priznal a policajtom povedal, že pred jazdou popíjal v miestnej krčme. Navyše už 8 rokov nemá vodičský preukaz, ktorý mu zobrali za jazdu pod vplyvom alkoholu.
„Policajti ho zadržali a do rozhodnutia o väzbe zostáva v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu môže hroziť až 5-ročný pobyt vo väzení. O jeho väzobnom stíhaní bude sudca rozhodovať v najbližších dňoch,“ uzavrela Z. Antalová.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave