Vodič dodávky vbehol v križovatke pod kamión

Neďaleko Jaslovských Bohuníc nezastavil vodič dodávky na stopke. S ťažkými zraneniami ho leteckí záchranári previezli do nemocnice. Polícia usmerňuje dopravu.

K nehode medzi obcami Malženice a Pečeňady, v križovatke na obec Jaslovské Bohunice, došlo o 13.30 h k nehode medzi kamiónom a dodávkou. Vodič na dodávke z okresu Vranov nad Topľou išiel smerom od obce Žlkovce na Jaslovské Bohunice.

Pravdepodobne neznalosť trasy spôsobila to, že v križovatke so značkou Stop, daj prednosť v jazde! nezastavil a vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu kamiónu.

Dodávka skončila zakliesnená pod kamiónom. Na mieste zasahovali leteckí záchranári a vodiča z dodávky previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Presné príčiny aj okolnosti nehody polícia naďalej zisťuje.

Policajné hliadky na mieste usmerňujú dopravu. Premávka je na ceste II/504 sťažená a prejazdná len v jednom jazdnom pruhu. Vodičom odporúčame, pokiaľ im to smer cesty dovolí, aby sa danému úseku cesty vyhli.

Situácia na cestách v okolí Trnavy si vyžiadala v priebehu niekoľkých hodín ďalšie vážne zranenia. Vo väčšine prípadov je na prvom mieste za nehodami nepozornosť človeka. Na jazdu sa preto treba maximálne sústrediť, sledovať situáciu na ceste a nepodceniť ani zdanlivo jednoduché situácie.

Zdroj: KR PZ Trnava Ilustr. foto: archív