Vo Viedni sa stretli inovátori v oblasti zdravotného znevýhodnenia, Slovensko zastupoval Piešťanec

O sociálnu sieť organizácie Úsmev pre druhých majú záujem v zahraniční. Piešťanec Miro Béreš ju predstavil vo viedenskom sídle OSN.

Konferencia Zero Project Conference – ZeroCon22 – je hybridné podujatie, ktoré trvalo tri dni, od stredy 23. februára 2022. Účastníci naživo alebo prostredníctvom internetu sledovali príspevky svetových lídrov, rečníkov z renomovaných organizácií, ako aj inovácie z celého sveta. Slovensko zastupoval Mira Béreša, ktorý predstavil sociálnu sieť usmevpredruhych.sk.

„Bola to neuveriteľná akcia so stovkami účastníkov z celého sveta, kde sme sa mohli vzájomne obohatiť a budovať spolupráce, na základe ktorých môžeme naše projekty riešiť globálne. Aj o našu sociálnu sieť, ktorú sme spustili len nedávno prejavili záujem v krajinách ako Rakúsko, Holandsko, Luxembursko, India, Keňa či Izrael. Vďaka týmto kontaktom vieme spoločne pracovať na zlepšení podmienok pre ľudí so zdravotným znevýhodnením v našich krajinách, ale aj za hranicami,“ povedal Miro Béreš z Piešťan.

Stretnutia sa zúčastnilo mnoho podnikateľov a manažérov z nadácií a rôznorodých organizácií z celého sveta. Témou tohtoročného stretnutia bola Dostupnosť, respektíve Prístupnosť.

Konferencia sa konala v priestoroch OSN vo Viedni. Organizátori privítali približne dve stovky priamych účastníkov.

Zdroj: Tlačová správa – Úsmev pre druhých