VIDEO: Hladina Váhu je nezvyčajne vysoko, hať v Drahovciach uzavreli

Kvôli výdatným zrážkam počas uplynulých dní je hladina Váhu nezvyčajne vysoko, ale v Piešťanoch a blízkom okolí rieka aktuálne nebezpečenstvo nepredstavuje. Slovenský vodohospodársky podnik napriek tomu preventívne uzavrel pre chodcov a cyklistov hať v Drahovciach.

Ešte v pondelok varoval Slovenský hydrometeorologický ústav pred povodňami takmer na celom území Slovenska, v utorok sa situácia najmä na západe krajiny mierne zlepšila a zrážky ustali.

„Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame v horných častiach povodí západného a stredného Slovenska mierny pokles až pokles po kulminácii, prípadne ustálenosť pri vysokých vodných stavoch,“ informoval v utorok 18. mája krátko pred poludním SHMÚ prostredníctvom Facebooku.

Slovenský vodohospodársky podnik v súvislosti a aktuálnou hydrologickou situáciou oznámil, že hať vodnej nádrže Sĺňava, po ktorej sa vo vyhradených hodinách môžu za normálnych okolností pohybovať chodci i cyklisti, bude až do odvolania uzatvorená: „Vzhľadom ku zvýšenej manipulácii počas povodňových prietokov, sme z bezpečnostných dôvodov pristúpili k dočasnému uzavretiu prejazdu cez hať Drahovce.“

Text, foto a vide: Martin Palkovič