Víla Vesna otvorila sezónu vodáckych zážitkov

Tri víly Vesny pustili tri venčeky zo živých kvetov po vode na troch riekach naraz a tým slávnostne otvorili vodácku sezónu v Trnavskom kraji. Na Váhu v Sokolovciach, na Malom Dunaji v Tomášikove a na Dunajských ramenách vo Vojke nad Dunajom sa v sobotu 30. apríla splavovalo po prvýkrát v tomto roku. Sezóna potrvá do jesene a Trnavský kraj zážitkov ju ukončí druhým ročníkom splavu Dunajský svetlonos.

Skúsení vodáci, ale aj úplní nováčikovia či rodiny s deťmi, strávili sobotný deň na divokej alebo pokojnejšej vode podľa toho, ktorú z troch riek si vybrali. Po rýchlokurze splavovania pustili symbolicky spolu s vílou Vesnou venček zo živých kvetov po vode, po ktorej sa následne vydali na svoje jarné vodácke dobrodružstvo.

Sobotný deň bol ako stvorený na splavovanie riek. Víla Vesna odprevadila účastníkov splavu a tí sa vydali na vodu.

 

„Chcel by som sa poďakovať KOCR Trnavský kraj, ako aj OOCR Rezort Piešťany za pomoc pri organizácii tohoto splavu, že nám pomohli marketingovo ale aj organizačne. Rovnako ďakujeme Slovenskému Vodohospodárskemu podniku, že nám pri tejto príležitosti pustili aj viac vody do starého koryta Váhu a tým nám tento splav urobili oveľa atraktívnejší. Všetko bolo na jednotku. Živá hudba na štarte tomu dodala jedinečnú atmosféru,“ povedal Daniel Balaga, organizátor splavov v piešťanskom regióne.

„Poznávanie prírody z vody je úžasný a neopakovateľný zážitok, pri ktorom si ľudia navyše aj zašportujú. Veríme, že aj vďaka tomu si odnesú z Piešťan nezabudnuteľné spomienky a radi sa k nám opäť vrátia,“ dodala Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany.

V okolí kúpeľného mesta sú na výber tri trasy: Sokolovce – Hlohovec, Nové Mesto nad Váhom – Piešťany a Jalšové – Hlohovec. Splav je možné absolvovať vždy v stredu, v piatok alebo v nedeľu na nafukovacom i plastovom kanoe, rafte, ale aj na paddleboarde.

„Voda je jedným z najcennejších bohatstiev nášho kraja, či už ide o jej geotermálnu alebo minerálnu podobu, či vodu v riekach a jazerách vhodnú na vodné športy a rekreáciu. Navyše Žitný ostrov – najväčší riečny ostrov v Európe je aj najväčšou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe. Aj prostredníctvom tohto podujatia chceme priniesť život na rieky aj k ich brehom.“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Trnavský kraj zážitkov v spolupráci s lokálnymi splavovateľmi a oblastnými organizáciami cestovného ruchu OOCR Rezort Piešťany, OOCR Matúšova zem a OOCR Žitný ostrov pripravila jednodňové podujatie na podporu vodáckych zážitkov, ktoré sa konajú počas celej sezóny v kraji.

„Jednou z dôležitých súčastí rozvoja destinácií cestovného ruchu a úloh našej organizácie je aj podpora partnerov, ktorí organizujú splavy. Radi by sme prostredníctvom nich dali do pozornosti širokej verejnosti zo Slovenska a z prihraničných českých regiónov, že užiť si dobrodružstvá na vode je výnimočný zážitok,“ uzavrela Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

Text: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj / OOCR Rezort Piešťany