Rezort Piešťany prichádza s novou aktivitou. Splavovanie Váhu si užijú aj rodiny s deťmi

Od mája budú môcť návštevníci Piešťan splavovať Váh po troch rôznych trasách. Splavy sú pripravené tak, aby vyhovovali všetkým záujemcom vrátane rodín s deťmi.

Sezóna splavov na Váhu sa začne v posledný aprílový deň a potrvá až do začiatku októbra. Organizátori splavov zostavili trasy tak, aby sa na vode zabavili nielen milovníci vodných adrenalínových športov, ale aj rodiny s deťmi a všetci výletníci, ktorí chcú v Piešťanoch relaxovať, a pritom zažiť niečo nové.

„Piešťany sú dlhodobo vnímané predovšetkým ako miesto, kam sa chodia uzdravovať chorí. Samozrejme, to je hlavné poslanie kúpeľov. My sa však našimi aktivitami snažíme ukázať návštevníkom aj inú tvár regiónu – takú, ktorá je určená aktívnym ľuďom v produktívnom veku a mladým. Kúpeľné mesto a okolie totiž ponúka okrem možností liečby a regenerácie aj mnoho príležitostí na aktívny oddych a zábavu pre každého, kto chce nielen pokojne relaxovať, ale aj zažiť niečo nové. Poznávanie prírody z vody je úžasný a neopakovateľný zážitok, pri ktorom si ľudia navyše aj zašportujú. Veríme, že aj vďaka tomu si odnesú z Piešťan nezabudnuteľné spomienky a radi sa k nám opäť vrátia,“ hovorí Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany.

 

Záujemcovia si budú môcť zakúpiť splav na stránke Rezortu Piešťany , kde nájdu aj všetky organizačné inštrukcie týkajúce sa ceny, dopravy, postupu či potrebného oblečenia a vybavenia.

Na výber budú tri trasy na starom ramene Váhu: Sokolovce – Hlohovec, Nové Mesto nad Váhom – Piešťany a Jalšové – Hlohovec. Splav bude možné absolvovať na nafukovacom alebo plastovom kanoe a rafte, ale aj na paddleboarde.

Pred plavbou absolvuje každý účastník úvodnú inštruktáž s registráciou, následne dostane vodácke vybavenie. Prvá časť splavu trvá okolo dvoch hodín, po obedovom pikniku sa pokračuje približne rovnako dlho do cieľa.

Zdroj: Tlačová správa OOCR Rezort Piešťany