V Chtelnici horela strecha rodinného domu po zásahu bleskom

Rodinný dom, ktorého strecha sa chytila horieť po zásahu bleskom, nemal bleskozvod. Požiar však nespôsobil výraznejšie škody. Uchránené hodnoty hasiči vyčíslili na 20-tisíc eur.

Na ohlasovňu požiarov bol dňa 14. júla 2021 o 8.30 hodine nahlásený požiar strechy rodinného domu po zásahu bleskom v obci Chtelnica. Objekt nebol chránený bleskozvodom. Na miesto udalosti boli vyslané dve hasičské techniky so štyrmi príslušníkmi a dobrovoľný hasičský zbor obce Vrbové,“ informovala Lena Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Piešťanskí hasiči po príchode na miesto zistili, že čiastočne zhorela strešná lata. Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru použili jeden vysokotlakový prúd.

„Po úplnom uhasení príslušníci rozobrali časť strešnej konštrukcie a pomocou termokamery prekontrolovali možný výskyt skrytých ohnísk. Škoda na majetku bola zisťovateľom príčin požiaru odhadnutá na sumu 50 eur a uchránené hodnoty na 20 000 eur. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: KR HaZZ v Trnave