Učitelia dostanú cez víkend druhú dávku vakcíny AstraZeneca

Učitelia, ktorí boli očkovaní prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca, dostanú v týchto dňoch termín na druhé očkovanie.

„Prvé očkovanie učiteľov prebiehalo najmä v nemocniciach, ktoré už v súčasnosti látkou od spoločnosti AstraZeneca neočkujú, preto bude učiteľom pridelený termín vo veľkokapacitných očkovacích centrách v rovnakých mestách, prípadne v najbližšom otvorenom veľkokapacitnom očkovacom centre,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva.

Očkovacie centrá zriaďujú samosprávne kraje. Trnavská župa ich má v Trnave, Skalici a v Dunajskej Strede. Doteraz v nich bolo zaočkovaných 48-tisíc ľudí.

„Všetci učitelia, ktorí majú dostať v nasledujúcich týždňoch druhú dávku vakcíny, sú už preradení do čakárne na druhú dávku očkovacej látky do veľkokapacitných centier. Tí, ktorí majú byť očkovaní najbližší víkend, dostanú tento týždeň po otvorení termínov SMS správou a emailom informáciu o pridelení termínu a miesta očkovania. V najbližších dňoch bude druhou dávkou očkovaných približne 16-tisíc učiteľov,“ uvádza ďalej rezort zdravotníctva.

Slovensko malo tento týždeň dostať vyše 40-tisíc dávok od spoločnosti AstraZeneca, môže však počítať iba s 12-tisíc dávkami. Preto ministerstvo upravilo alokácie pre samosprávne kraje podľa počtov čakajúcich v čakárni na druhú dávku. Zabezpečilo tak dostatok vakcín pre všetkých učiteľov.

Zdroj: Tlačová správa Ministerstvo zdravotníctva SR