Trnavská polícia preveruje ublíženie dieťaťu v jasliach

Rodičia podozrievajú jednu z učiteliek v trnavských jasliach, že spôsobila zranenia ich malému synovi. Fotka deväťmesačného Adama s podliatinou na tvári rozhorčila užívateľov sociálnej siete Facebook.

Stopy po násilí si matka dieťaťa všimla včera, keď ho bola z jaslí vyzdvihnúť. Išla s ním rovno na pohotovosť a potom sa rozhodla podať trestné oznámenie.

„Polícia včera prijala oznámenie od matky, ktorá si prevzala 9 mesačné dieťa z jaslí v Trnave s podliatinou na tvári. Incident preverujeme ako podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví a vykonávame potrebné procesné úkony,“ uviedla k prípadu hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Podľa medializovaných informácií ide o súkromné jasle. Chlapec mal červené až fialové stopy na polovici tváre a taktiež odtlačky zubov na ruke, pričom nejde o detské pohryzenie.

AKTUALIZOVANÉ 8. júna o 14.40 h: Hovorkyňa polície popoludní potvrdila, že začalo v tomto prípade začalo trestné stíhanie: „Vyšetrovateľ kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci z prečinu ublíženia na zdraví na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania, v štádiu pokusu.“

Stanovisko na sociálnej sieti Facebook dnes zverejnili aj zástupcovia jaslí:

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič