Trnavská bábkarská šnóra

Trnavský samosprávny kraj, Trnavské osvetové stredisko spolu s bábkovým divadlom Animare Silva z Dolných Orešian pozývajú rodiny s deťmi na bábkový festival divadla, pohody a zábavy Trnavská bábkarská šnóra.

Počas troch júlových dní 9. – 11.7.2021 ponúkneme detskému divákovi šesť predstavení prostredníctvom oživených drevených marionet v rozprávkach. Predstavia sa bábkači a bábkačky z Červeníka, z Banskej Štiavnice a z Budmeríc.

Už piatok 9. júla 2021 to budú rozprávky pre najmenších „O medovníkovej chalúpke“ a „Tajomstvo soľnej ruže“. Krásne rozprávkové chvíle pripraví „Huncút Gašpar“, vychutnať si budete môcť rozprávku „O zlej princeznej“.

V nedeľu Teátro Neline prinesie kúsok svojej hravej a otvorenej duše v predstaveniach „O lúke, motýľovi a kvetinovej lúke“ a „Rytier Bajaja“.

Návštevníkov tento rok čakajú okrem rozprávkových postavičiek aj tvorivé dielne, tiež sladké prekvapenie. Deťom budú predstavené rôzne druhy bábok, od najjednoduchších papierových plošných bábok, cez maňušky, javajky, marionety a bábky ľudových bábkarov ako je gašparko – maskot festivalu.

Programom sprevádza Michal Jánoš, o občerstvenie sa postará Hermínka. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Trnavský samosprávny kraj.

Zdroj: Tlačová správa – Trnavské osvetové stredisko