Trnavčan vykradol niekoľko prevádzok, hrozí mu 10 rokov basy

Trnavskí kriminalisti vypátrali muža, ktorý je podozrivý z lúpeže a piatich krádeží vlámaním. V minulosti trestaný 29-ročný muž z Trnavy skončil napokon vo väzbe.

Obvinený je zo zločinu lúpeže, ktorého sa mal dopustiť 3. februára vo večerných hodinách.

„V Trnave na Okružnej ulici pristúpil zozadu k telefonujúcej žene. Z ruky jej vytrhol mobil a zároveň strhol aj kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno a krížom cez telo. O kabelku spolu zápasili, no pri silnejšom trhnutí páchateľom stratila rovnováhu a spadla na zem,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Žena (47 r.) utrpela pomliaždeniny a bola jednorazovo ošetrená. Lúpežou jej vznikla škoda 100 eur.

Od 6. februára do 15. februára mal obvinený spáchať ďalšie skutky. Vyšetrovateľ ho obvinil z piatich zločinov krádeží vlámaním. Ku všetkým došlo v meste Trnava.

Vlámal sa do baru, odkiaľ ukradol rôzne cigarety a pochutiny a tiež hotovosť 200 eur. Nasledujúci deň sa vlámal do pohostinstva na Prednádraží. Odtiaľ vzal elektroniku v hodnote 500 eur.

O týždeň neskôr sa vlámal do predajne na Paulínskej ulici a odcudzil hotovosť 500 eur. Na Paulínsku sa vrátil aj nasledujúci deň. Okolo 04.30 h sa vlámal do predajne s oblečením a majiteľom ukradol pokladničku a notebook.

Prázdnu pokladničku zahodil a notebook si uložil do blízkych kríkov. Notebook plánoval predať, no prv než stačil zrealizovať obchod, notebook poškodil a tak ho napokon zahodil.

Asi po pol hodine od tohto vlámania sa dostal do predajne na Dolných Baštách. Odtiaľ ukradol darčekové predmety v hodnote asi 470 eur.

„Lúpežou a piatimi krádežami vlámaním spôsobil obvinený Trnavčan majiteľom škodu za približne 2600 eur. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže a zločinov krádeže. Na základe príkazu súdu ho policajná hliadka eskortovala do väzby. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava